Näin piispan sotkujen selvittely etenee – Selitys luottokorttitarkastuksesta ei pidä paikkaansa

Piispalle selvityspyynnön tehnyt Johanna Korhonen kaipaa vastauksia myös yritystä koskeviin kysymyksiin.
Salla Vuorikoski
Kotimaa 12.1.2018 18:31
Helsingin piispan Teemu Laajasalon rahankäyttöön liittyvät asiat pannaan ulkopuolisen tarkastajan syyniin. Seurakuntayhtymä aikoo tilata talousasioista laajan selvityksen. Siinä on määrä tarkastella muun muassa yhtymän luottokorttien käyttöä ja sen valvontaa, myös muiden kuin Laajasalon osalta. Päät...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Jos parin tuhannen euron kuprua tutkitaan parin sadan tuhannen euron erityistarkastuksella, voi kysyä, kuka tuhlaa kirkon rahoja!

Asia on usein niin miltä se näyttää. Ainakin ulkopuolisesta näyttää että Korhonen vainoaa Laajasaloa oman ehdokkaan hävittyä piispanvaalin. Kieltämättä näyttää siltä,että Laajasalon taloushallinta ei ole hyvällä tasolla mutta entä hänen edeltäjänsä? Askolan viinalaskuista ja muusta kulutuksesta on esitetty ihmetteleviä kommentteja mutta Korhosta ei näytä koonnostavan, miksi? Itsellä on ehkä hieman kyyninen asenne, mutta olen sitä mieltä että valvomaton ns. yhteinen raha ja väärinkäytökset kulkevat käsikädessä.

Taisi ALMA olla oikeassa torjuessaan ”kylmää valoa” sisätiloistaan? (Lapin Kansa, päätoimittajan toimi).

Vaikka kyseessä ei olekaan ehkä piispan ajojahti, kyseessä on kyvyttömyys saada asiassaan oikeutta ja kyvykkyys provosoida ”big media” lyömään takaisin.

Luonnekartoituksessa tällaista toimea kutsutaan käsitteellä ”aggressiivis-riippuvainen”. Aikansa provosoidaan kunnes riippuvuuden kohde puraisee ja siitä sitten voidaan uhriutua:

”Isi, toi löi minua”.

Esimerkkejä tästä on kosolti ja heidän määränsä & julkisuuspalkintonsa ehkä alkuun lisääntyvät, mutta pitkässä juoksussa uhriutuminen ei tuo sitten nautintoa – paitsi jos sattuu olemaan ”Lenita”.

Piispa ei täytä Korhosen asettamia vaatimuksia ja kuulemme sen mediasta. MIkä on totuus ja kenen on tehtävä omat johtopäätöksensä? Kun kaivetaan aina löydetään jotain.

Täytyy vaan ihmetellä, miten suurpiirteisiä suomalaiset ovat. Jos olisin aikoinani ”hutiloinut” noin paljon matkalaskujeni kanssa työnantajani olisi antanut kenkää hyvin nopeasti.
Mutta ehkä sitä nämä ”kirkonmiehet” saavat enemmän anteeksi.

Taas kupru, joka kiihdyttää entisestään kirkosta eroamista. Ei tarvitse ulkopuolelta syitä hakea, kyllä ne tekevät sen ihan itse.