Mitä Kike Elomaa kauhistui? Jytkyjä & papanoita eduskuntavaaleista

Kotimaa 20.4.2011 18:40

Kuva Suomen KuvalehtiEduskuntavaalien kunniaksi Suomen Kuvalehti julkaisee ensi kertaa historiassaan suoraan verkkoa varten kerätyn kokoelman Jyviä ja akanoita. Tosin tällä kertaa on kai paikallaan puhua vaikkapa Jytkyistä ja papanoista.


* Runo ”Yli rajan” on huono. Aiwan etsitty on esim. ajatusyhteys wärssyssä: ”jytky jytky höyryn tahti, kaivattu kaunis Suomi on tuolla, tuossa on lehto ja tuossa on lahti, täällä on kaunis kuolla!”. Kuoleman ajatus ei tässä tunnu ollenkaan asiaan kuuluvalta.
Wiipuri-lehti 14.12.1899 (Historiallinen sanomalehtiarkisto / Kansalliskirjasto)

* Hylkeen ampui tässä tuonnottain muutamassa Pyhäselän niemessä eräs kaupunkilainen. Tuo wesien eläjä oli koko jytky pala, painoikin kokonaista 42 kiloa.
Pohjois-Karjala 2.8.1900 (HIstoriallinen sanomalehtiarkisto / Kansalliskirjasto)

* Keilaseura Jytky on jo vuonna 1951 perustettu Kouvolalainen keilaseura. Muutamien vuosien hiljaiselon jälkeen on seura alkanut taas kasvattaa jäsenmääräänsä, aktivoinut kilpailutoimintaansa ja lisännyt yhteisten harjoitusten sekä yhteisötapahtumien määrää.
Jytky.fi 20.4.2011

* Rahvapäraselt persu’de juht Timo Soini suutis vahepeal varjusurmaski käinud väikepartei nelja suurima jõu hulka tõsta. „Tuli iso jytky” („tuli suur tõuge”), kasutas ta valimisõhtul oma toetajate keskele saabudes maavärina termineid.
Eesti Päevaleht 20.4.2011

* JYTKY – SF15475N/80. Koera esivanemate kohta info puudub.
EestiKennelliit.ee 20.4.2011

* Jytky on rauhallinen, ujo poika huoneessa 3. Ei tule itse ihmisen luo, mutta antaa yleensä silitellä, vaikka näyttääkin melko närkästyneeltä moisen rauhanhäirinnän vuoksi. Jytky kaveeraa eritoten Töppösen kanssa, mutta pitää paljon muistakin kissoista.
Kodittomien kissojen esittelyä Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilla

* 郑州精印堂彩色快印有限公司 会员登录名:jytky.
Hc360.com 20.4.

* Etsimme edusk.vaaliehdokasta, joka vastustaa ydinvoimaa, pakkoruotsia & Nato-jäs. T. Isä & Äiti
Ilmoitus Salonjokilaaksossa 14/2011

* ”Edelliseen mittaukseen nähden perussuomalaisten kannatus on vähentynyt. Mutta mikä se oli edellisellä kerralla, siitä emme voi olla täysin varmoja”, Pehkonen pohtii.
HS.fi 12.4.2011

* Mediakin ymmärtää, että perussuomalaisuuden kritiikki on sama asia kuin tönäisisi kainalosauvoilla kulkevan kumoon.
Pentti Kiiski Keski-Uusimaassa 5.4.2011

* Pääministeri puukotettiin Kauhavan torilla.
Otsikko Komiat-lehdessä 6.4.2011

* Kike Elomaa kauhistui: Ydinvoimaloita mannerlaattojen päällä.
Otsikko Iltalehden verkkolehdessä 20.4.2011

Kuva Roni Lehti Str LehtikuvaKike Elomaa. Kuva Roni Lehti / Str / Lehtikuva

Kuva Suomen Kuvalehti

Muistathan, että SK:n paperilehdestä löydät lisää ajankohtaisia jyviä ja akanoita ja verkkosivujen jyväosiosta parhaita poimintoja menneiltä vuosilta.

Suomen Kuvalehden jatkuvasti suosituin palsta on ilmestynyt eri nimillä jo 1920-luvulta lähtien ja nykynimelläänkin vuodesta 1958 alkaen. Palstalle voi lähettää avustuksia joko kirjeitse tai verkkosivun kautta.