Ministeriö halusi ”rauhoitella ihmisiä”, viestintätoimisto rakensi ruusuisen kuvan maakunnista

Ministeriö käyttää hallituksen uudistuksia markkinoivaan kampanjaan 600 000 euroa. Verkkosivuston lisäksi rahalla hankitaan mediamainontaa.
Kotimaa 11.5.2018 15:14
Ruutukaappaus Omamaakunta.fi-sivuston videosta, joka kehuu maakuntakuudistusta tulevaisuuden näkökulmasta.
Valtiovarainministeriö on ostanut viestintätoimistolta muun muassa videon, jolla kuvataan tulevaisuutta sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen. (kuvakaappaus)

Valtioneuvoston maaliskuussa 2018 avaama Omamaakunta.fi-verkkosivusto antaa yleisölle onnellisen kuvan tulevaisuudesta sote- ja maakuntauudistusten jälkeen.

Sivustolla kerrotaan eri väestöryhmille, miten Sipilän hallituksen uudistukset tulevat vaikuttamaan heidän elämäänsä. Esimerkiksi opiskelijoille sivustolla luvataan mahdollisuutta katsoa "vähän luottavammin tulevaisuuteen".

"Maakunta- ja sote-uudistuksen myötä hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden hinta ei karkaa taivaisiin. Sinulla ja seuraavilla sukupolvilla on mahdollisimman laadukkaat ja tasavertaiset julkiset palvelut kaikkialla maassa – riippumatta lähtökohdista", tekstissä todetaan.

Sivustolla on myös videoita. Niistä ensimmäisellä katsotaan menneisyyteen vuodesta 2082.

"Onneksi se sukupolvi teki silloin oikeita ratkaisuja", videon naishahmo muistelee viettäessään aikaa iloisesti leikkivän lapsenlapsensa kanssa.