Ministeri Paateron esiintyminen A-studiossa näytti, miten sairas suomalainen rahapelijärjestelmä on

Uutisanalyysi: Omistajaohjausministeri ei tiedä, että valtio on kasvattanut omalla lainsäädännöllään ja ohjauksellaan pelien määrää systemaattisesti 1930-luvulta saakka.
Kotimaa 22.10.2019 15:10
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero saapuu eduskunnassa 2. lokakuuta 2019.
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero pohtii ratkaisua Postin ongelmiin. © JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Valtion omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) esiintyi A-studiossa 21. lokakuuta. Aiheena oli valtion rahapeliyhtiö Veikkaus ja siihen liittyvät ongelmat.

Ministeri Paateron vastaukset toimittaja Katri Makkosen esittämiin kysymyksiin osoittivat, kuinka sairas systeemi valtion rahapelimonopoli Suomessa on vuonna 2019.

Toimittaja Makkonen toi esille, että Veikkauksen isoin ongelma ovat rahapelikoneet, joita on sijoitettu julkisiin tiloihin 21 500 kappaletta. Pelikoneet aiheuttavat Veikkauksen peleistä eniten  peliriippuvuutta. Niiden aiheuttamaa riippuvuutta voi verrata alkoholiin ja huumeisiin.

Ministeri Paatero sanoi, ettei hän tiedä, mikä on se ”historiallinen syy”, miksi Suomessa on näin paljon peliautomaatteja. Omistajaohjausministeri ei siis tiedä (tai esittää ettei tiedä) että valtio omalla lainsäädännöllään ja ohjauksellaan on kasvattanut pelien määrää systemaattisesti 1930-luvulta saakka.