Mies! Miten menee, mikä ahdistaa?

Kotimaa 23.4.2010 08:30

Miten menee, suomalainen mies? Silloin tällöin kuulee väitteen, että ”valkoinen lihaasyövä heteromies” on ajettu yhteiskunnassa ahtaalle.

Kuva Miika Sirkiä / Leuku

Nyt kaivataan puheenvuoroja – mitä omakohtaisempia, sen parempi. Kuka tai mikä miestä ahdistaa? Miten se näkyy?

Haemme nimenomaan konkretiaa, tähän tyyliin: ”Miehet ovat nykyään ahtaalla, koska lama vie työpaikkoja enemmän miehiltä kuin naisilta.”

Tai: ”Tunnen olevani ahdistettu, koska erossa lapset menivät vaimolle.” Nykyään eron jälkeen yhteishuoltajuus on yleistä, mutta lapsi asuu silti useimmiten äidin luona.

Tai: ”Olen nuori mies, työtön, syrjäytymisvaarassa. Miksi meille nuorille miehille ei ole töitä?”

Toimitus toivoo, että näissä miespuheenvuoroissa päästäisiin pintaa syvemmälle. Jos vaikkapa jokin uutinen saa sinussa aikaan huolta miesten asemasta, niin pohdi ajatukset tekstiksi: miksi näin on? Mikä juuri tässä asiassa mättää ja miksi koen, että se kohdistuu miehiin?

Kommentteja ja puheenvuoroja voidaan käyttää juttujen aineistona sekä Suomen Kuvalehden verkkosivuilla että painetussa lehdessä.

Perustelemattomat kommentit jäävät tässä keskustelussa huomiotta. On turha syyttää esimerkiksi ”feministejä tai kukkahattutätejä”, jos ei voi osoittaa, mikä heidän roolinsa on ollut.

Voit kirjoittaa nimimerkillä ja myös sähköpostitse: juho.salminen@kuvalehdet.fi.

Ja toki naisetkin saavat kertoa, sillä joskus asiat näkee kirkkaimmin, kun seuraa vierestä.