Kirjeitä 06.09.2019 06:00

Ylen kulttuuritarjonta on muutakin kuin tv-ohjelmia

Jukka Pakkanen kritisoi Ylen kulttuuriohjelmistoa ja toteaa kulttuurin kadonneen Ylen tv-kanavilta melkein huomaamatta (SK 34/2019).

Yle on kulttuuritarjonnaltaan ylivoimaisesti Suomen vahvin mediatalo. Tarjoamme päivittäin kulttuuriohjelmia tv:ssä, radiossa ja verkossa: kulttuuriuutisia, konsertteja, keskusteluja, draamaa ja radioteatteria. Kulttuurin määrä ei ole viime vuosina vähentynyt Ylen tv- ja radiokanavilla. Lisäksi kulttuuritarjontamme verkossa on laajaa, ja Yle Areenan kautta on nähtävissä ja kuultavissa koko kulttuuriohjelmistomme.

Kulttuuriohjelmistomme tavoitteena on palvella erilaisia ja eri-ikäisiä suomalaisia. Ylen kulttuurisisällöt tavoittavat tv:ssä, radiossa ja verkossa usein eri yleisöjä, mikä on Ylen palvelutehtävän kannalta tärkeää. Kehitämme ja kokeilemme uusia kerronnan muotoja. Kerrontatavat ja julkaisumuodot mediassa muuttuvat.

Pakkasen kritiikki kohdistuu ennen kaikkea tv:n tarjontaan. Myös me Ylessä pidämme tärkeänä sitä, että kulttuuri näkyy myös Yle TV1:ssä jatkossa, ja aiomme uudistaa kanavan kulttuuritarjontaa.

Monipuolinen kulttuuritarjonta kuuluu erottamattomasti Ylen julkisen palvelun tehtävään, ja toteutamme tehtävää vastuullisesti jatkossakin.

Ville Vilén

johtaja, Luovat sisällöt, Yle

Ismo Silvo

julkaisujohtaja, Yle

Sisältö