Veikkaus-pomoilla tolkuttomat palkat – Nyt aikovat irtisanoa jopa 140 työntekijää

KOMMENTTI: Veikkaus on poliitikkojen ja johdon hiekkalaatikko, kirjoittaa Mikko Niemelä.
Mikko Niemelä
Mielipide 11.4.2017 14:11
Valtion kokonaan omistama peliyhtiö Veikkaus kertoi 10. huhtikuuta aloittavansa yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat 960 työntekijää ja ne johtavat noin 140 ihmisen potkuihin. Uusi Veikkaus aloitti toimintansa vuoden alussa, ja yhtiön johto onkin pannut heti tuulemaan. Ennen yt-neuvotteluja Veikkauk...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Nämä mielipide jutut on hyviä kun paistaa se vihervasuri asenne niin vahvasti läpi, että tietää millä linsseillä se Mikko niitä kirjoittaa tai sitten olet vaan niin nuori ettet tiedä, että kaikki julkiset lahjavirat ovat ”herrojen” (niin huomasin että tahalteen sanoit sen) hiekkalaatikko. Eikö ole tarpeeksi oikeita ”rouvia” siellä?

Et myöskään vaadi organisaation lopettamista ja kilpailun vapauttamista?

Ne yhdistettiin EUn vaatimuksesta ja tottakai silloin ”turhat” päällekkäiset duunit siivotaa, mutta sinä taidat olla vaan katkera kun joku sa 30k kuussa? Se on pisara meressä miten aate siskosi tuhlaavat verovaroja

Ps. Vielä kerran kiitos Mikko, että tulit ”ulos”

En malta olla muistuttamatta että Matti Ahteen ollessa Veikkauksen toimitusjohtaja yksityisissä yrityksissä tuli muotiin palkita johto johtajaoptioilla, jotka oikeuttivat firman osakkeisiin. Kun Veikkauksen osakkeita oli vaikea ryhtyä jakamaan johtajille Ahteelle räätälöitiin pelien kasvuun sidottu kannuste, sillä Matti ei halunnut olla Pekkaa pahempi. Kävi kuitenkin niin, että lama tuli väliin ja siihen asti johtajista riippumatta tasaisen varmasti kasvanut lottointo tasaantui ja Matti jäi bonuksitta. Yksityisellä puolella asia hiljaisesti hoidettiin vaihtamalla optiot merkintähinnaltaan halvempiin, mikä sitten pörssin toivuttua toikin monelle muhkean palkanlisän. – Sekä peli-into että pörssi liikkuvat kuitenkin johtajista riippumatta.

Kun Veikkauksen tehtävänä on kerätä varoja urheilulle ja kulttuurille ynnä RAY:n perinteisille kohteille olisi hygieenistä, ettei Veikkaus sponsoroisi näitä samoja kohteita omilla päätöksillään ennen jaettavan syntyä.

Eikö Veikkauksen johdolle voisi antaa noin 6000e/kk palkkaa ja katsoa ketkä jäävät. Eihän muuallakaan makseta kuin työntekijöille 1500-2500 ja johdolle 4000-6000e/kk.

Olli Sarekoski oli suilakka nuori kokoomusvaltuutettu Keravalla 90-luvun alussa.

Samoihin aikoihin Hjallis puhalsi syöpäsairaille lapsille kerätyt varat Jokereille. Lukekaa Pentti Sainion ”Harkimoiden hattutemppu” niin tiedätte millaisia koijareita urheilumaailmassa puuhastelee. Samalla selviää sekin kuinka jo mainittu M. Ahde junaili Veikkauksen silloisia konttoreita kas kas, Hjalliksen silloisen vaimon suvulle.
Voi voi meitä millaisia tonttuja olemme, jos annamme tällaisen korruption yhä jatkua.

Eipäs tätäkään tiennyt mediassa ei isommin ole aiheesta hehkutettu vaikka aihetta olisi mut toiset vaan osaa tuonkin homman ja ahneudella ei ole rajaa.
Hyvä juttu taas.

Rantteli & Olavi! 10 000€ saisi jo huippuosaajan Veikkaukseen joka jakkaralle.