Työmarkkinoiden pitkät varjot

Kaikkien pakolaisten työllistyminen ei nykyisillä työehdoilla onnistu, kirjoittaa Juhana Vartiainen.
Juhana Vartiainen
Mielipide 5.2.2016 04:30
Sisäministeri Petteri Orpo totesi muutama viikko sitten, että turvapaikan saaneiden työllistäminen voi edellyttää nykyisten työelämän normien muuttamista ja tarvittaessa vaikka alempia palkkojakin. Toteamus otettiin vastaan turhankin tutuksi käyneellä ”ei käy” -kuorolaululla, mutta vaihtoehtoisia eh...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

On se niin valitettavaa ,että sivistynyt henkilö ajattelee noin

Osmo , miten niin se on valitettavaa? Vartiainen esittää konkreettisen ratkaisun, miten kielitaidottomien maahanmuuttajien kotouttaminen saadaan järkevästi järjestettyä tarjoamalla heille entry-level töitä. Vertaa opuskelijat ja kesätyöt. Vaihtoehtona on tietenkin opettaa maahanmuuttajat käyttämään maamme sosiaaliturvasysteemiä, jolloin he voisivat seinästä nostaa rahaa, pyöriä omissa porukoussaan ja turhautua täysillä. Eli tehdään iso oma maali!

1990-luvun alussa Itä-Euroopan maiden romahdettua Wieniin tuli yhtäkkiä kymmeniä tuhansia ihmisiä paremman elämän toivossa. Tämä muuttoliike kieltämättä painoi yleistä palkkatasoa alas toistakymmentä vuotta.

Varo Vartiainen, totuuden puhujat ovat ennen pitkää vaarassa. Nyt kukkahattuporukka on vaarallisempi, kuin koskaan. Suomessa ei vielä ole ollut suurta murhetta tulijoiden suhteen, ihmiset pitää saada tekemään töitä, myös suomalaisten, PAM PAM.