Suomalaiset mediat nolasivat jälleen itsensä: Nyt ne seurasivat pörssikursseja ”hetki hetkeltä”

Uutisanalyysi: Voimakkaat pörssireaktiot ovat normaaleja maailmassa, jota ohjaavat robotit ja algoritmit.
Mikko Niemelä
Mielipide 6.2.2018 14:06
Näin suomalainen media juoksee päin seinää. Yhdysvalloissa pörssiosakkeet halpenivat peräti yli neljä prosenttia 5. helmikuuta 2018. Pörssipaniikki tarttui myös Aasian pörssien osakkeisiin. Suomalaisessa mediassa puntti alkoikin tutista heti aamusta, sillä Euroopan pörssit Saksassa, Englannissa, Ruo...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Suomalainen mediako on tässä jotenkin erityisesti kunnostautunut? No ei. Kirjoittajan olisi kannattanut seurata kansainvälistä lehdistöä edes hetken ennen kuin itse kitjottelee sensaatiohakuisia otsakkeita ja viljelee estottomasti hyperbolia – ja sitten vaikkapa ihan Amerikkalaista tiedotustakin. Ei suomalainen media mennyt sen kummemmin ”paniikkiin” kuin media muuallakaan, mutta mukavahan se on niin ajatella, jotta saa tikusta asiaa. Pieni reality check olisi vienyt tietysti kirjoitukselta pohjan pois, joten on helpompi tehdä olkiukko ja piestä sitä.

Suomalainen mediako on tässä jotenkin erityisesti kunnostautunut? No ei. Kirjoittajan olisi kannattanut seurata kansainvälistä lehdistöä edes hetken ennen kuin itse kirjoittelee sensaatiohakuisia otsakkeita ja viljelee estottomasti hyperbolia – ja sitten vaikkapa ihan Amerikkalaista tiedotustakin. Ei suomalainen media mennyt sen kummemmin ”paniikkiin” kuin media muuallakaan, mutta mukavahan se on niin ajatella, jotta saa tikusta asiaa. Pieni reality check olisi vienyt tietysti kirjoitukselta pohjan pois, joten on helpompi tehdä olkiukko ja piestä sitä.

On kyllä vaikea ymmärtää toimittajan tuohtumusta. Uskoisin piensäästäjien enemmistön pitäneen seurantaa hyvänä palveluna, ei minään paniikkireaktiona.

No olihan tuo aika erikoista että talousasioissa normaalisti kunnostautumattomat mediat kute yle seuraaavat herkeämättä parin prossan droppia. Eiköhän sijoittajat hanki tietonsa ihan muualta kuin ylen seurannasta.

Minä kylläkin piensäästäjänä ja tietysti muutenkin ymmärtämättömänä säikähdin Ylen ”hetki hetkeltä”seurantaa. Ikäänkuin maailmanloppu olisi ollut tulossa….olivatkohan taitamattomat toimittajat jälleen asialla vai oliko ”jännityksen” luominen tarkoituskin??
Ja toden totta, näkyvät nuo amerikkalaiset luvut taas näyttänkin plussaa, kuinka ollakkaan.

Oli se pudotus kuitenkin suurin moneen vuoteen ja eilinen 1600 pisteen ja 6,2 %:n pudotus oli suurin koko NYSE:n historiassa.

Kyllä se piensijoittajaa kiinnostaa miten täällä käy kun melko uskollisesti USA:n pörssejä seurataan.

Se pudotus oli viime yönä ja paniikkiseuranta tänään. Turha droppia on jälkikäteen seurata.

Et ilmeisesti ole ollut koskaan sijoitusmielessä liikkeellä.Meillä on 7 tunnin aikaero USA:n itäaikaan. Kun NYSE sulkeutuu 6%:n laskussa kun meillä pörssi on jo kiinni ja Aasiassa se on ollut jo 5 tuntia kiinni niin pudotus menee meillä väkisin jälkikäteen, halusit tai et.

Tapanainen, on minulla sijoituksia Suomessakin, mutta lähinnä rahani ovat maailmalla. Se nyt ei kuitenkaan tässä se pointti ole, vaan se, että joku ylen kaltainen mediatalo seuraa sekunti sekunnilta parin prossan laskua, vaikka eivät tajunneet seurata sitä romahdusta joka usassa oli. Ns taloustoimittajat taisi olla jo kotosalla tohvelit jalassa. Eikä kukaan todellinen sijoittaja yleltä tietojaan hanki, naurettava ajatus.

Jospa Ylekin tavoitteleekin ”suuria” ihmisjoukkoja, koskapa suuri ihmisjoukko maksaa Ylestä…..Nyt kävi vaan niin, että tuli noloa ja väärää informaatiota.

Kunpa SK ei vajoaisi samaan taloususkonnon kurimukseen, mihin valtamediamme, mm. HS ja Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitus, on vajonnut.

Valta on tällä hetkellä taloususkonnon piispoilla ja papistolla, ja vallan vahtikoirien määrä on dramaattisesti romahtanut.

SK, älä seuraa sopulilaumaa!

En kommentit luettuanikaan ymmärrä mikä tiedotusvölineiden suuri synti oli kun ne seurasivat pörssikurssien laskemista. Toimittajan sanoin: ”Suomalaiset mediat nolasivat jälleen itsensä” ja ”Näin suomalainen media juoksee päin seinää”,ja vielä ”Ei kannata mennä paniikkiin, vaikka suomalainen media meneekin” Ei kannattaisi toimittajankaan.

” Eikä kukaan todellinen sijoittaja yleltä tietojaan hanki, naurettava ajatus.”
Todellinen sijoittaja! Mitä sijoittajia ne ”epätodelliset” ovat? Yle ei ole vain sijoittajia vaan koko yleisöa varten.

SK:n jutun otsikko ”Suomalaiset mediat nolasivat jälleen itsensä” on aivan perusteeton. Oli sijoittaja tai ei niin jos NYSE putoaa 1600 pistettä muutamassa tunnissa niin kyllä se on uutinen. Itse asiassa se oli suurin päiväpudotus koko pörssin historiassa.

SK:n toimittaja nolasi itsensä.