Sanoimme Trumpille: Ei

Kolumni 30.11.2018 06:00
Anu Partanen

Siellä hän seisoi, ruskeanmustassa maisemassa kultaisten asuntojen keisari. Katseli alamaistensa järkytystä ja surua sekä maidensa tuhoa ja lausui: ”Olin Suomen presidentin kanssa ja hän sanoi: ’Me olemme metsien maa.’ Hän kutsui sitä metsien maaksi, ja he käyttävät paljon aikaa haravoimiseen ja siivoamiseen ja asioiden tekemiseen. Ja heillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Ja jos on, ongelmat ovat pieniä.”

Donald Trump lausuu absurdeja asioita niin usein, että niistä ei pitäisi enää yllättyä. Mutta silti aina välillä hänen täydellinen kyvyttömyytensä empatiaan, omalaatuinen tapansa yhdistellä asioita sekä johdonmukainen tapansa syyttää ongelmista aina muita jaksaa hämmästyttää.

Tällä kertaa Trump seisoi lukuisia ihmistä surmanneen ja laajoja alueita tuhonneen maastopalon raunioilla Kaliforniassa ja vieritti syytä tuhoista kalifornialaisten niskaan kertomalla, että Suomessa ei ole metsäpaloja, koska suomalaiset hoitavat metsiään. Kalifornialaiset eivät hänen mielestään tee niin, joten – oma vika.

avatar - 'Anu Partanen
Anu Partanen

Kirjoittaja on toimittaja ja tietokirjailija.

Sisältö