Soininvaara: On suuri vääryys, ettei pienipalkkainen hyödy työnteosta juuri mitään

NÄKÖKULMA: Tulonsiirtoja ja verotusta on vaikea yhdistää järkeväksi kokonaisuudeksi.
Osmo Soininvaara
Mielipide 19.3.2017 18:26
Moni suhtautuu pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksiin liian pessimistisesti. Perustulokokeilu tuottaa tärkeätä tietoa siitä, miten pitkäaikaistyöttömät työllistyvät, jos se tehdään heille erittäin kannattavaksi. Nyt kokeilussa olevaa perustuloa ei ole mahdollista toteuttaa sellaisenaan. ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Soininvaaran Tietämystä ja Älykkyyttä kunnioittaen en vaan ymmärrä kuinka on mahdollista ratkaista Suomen Kansantalouden Yhtälö mikäli
täällä tehdyn työn Rahallinen Tuotto ei päädy Investointeina ja Ansioina Suomenkansalaisille vaan Globaalin Markkinatalouden vapaudensäännöin Yhtiöiden Osingoiksi ja Ulkomaisiin Investointeihin.
Aivoviennistä on keskusteltu paljon mutta tällaisesta Varallisuuden ulosmittaamisesta sitten vähemmän , miksi ?
Eikö tällämenolla meille jää aina vain pienemmän Työntekijöiden määrän harteille aina vain suurempi taakka Sosiaalimenoista ja Veroista. ?

Jos rahaa saa valtiolta vastikkeetta: Ketkä ovat oikeutettuja?

Vain Suomen kansalaiset, vai muutkin?
Vain Suomessa asuvat, vai muutkin?
Aikuiset vai kaikki?
Voiko tuen menettää käytöksellään (nykyiset karenssit) vai onko piikki auki ehdoitta?
Vaikuttaako eläköitymisjärjestelmään?

Eräs harha jota ei ole oikaistu on käsitys että yhteiskunnan tuilla olevat ovat jokin pysyvä joukko ihmisiä. Eivät he ole vaan saavat tukea ja pääsevät taas jaloilleen. Suurin osa. Toki on merkittävä ryhmä noin 70 000 joka ei edes kuuluisi työttömyystuen ja väliaikaisen toimeentulotuen piiriin. He kuuluisivat sairaseläkkeelle mutta eivät vaan pääse. Te-toimistoille on arkipäivää kun ihminen irtisanoutuu itse kun ei pysty sairauden takia enää työhönsä. Heille määrätään 3kk:n karenssi sairauden vuoksi vaikka heillä saattaa olla useamman erikoislääkärin diagnoosi. Karenssin jälkeen heistä tulee työttömiä työnhakijoita jotka ketkuttelevat minimitoimeentulolla koko elämänsä.