Kirjeitä 08.05.2020 06:00

Trollaus uutispimentoon

Johanna Vehkoo ehdottaa medialle hiljaisuutta trollauksen suhteen (SK 18/2020). Psykologiassa epätoivottavaa käytöstä neuvotaan poistamaan jättämällä se noteeraamatta. Tätä kannattaisi kokeilla ainakin päätrollaaja Donald Trumpiin, jonka sanat, eleet ja tviitit osoittavat, että hän elää julkisuudesta ja kiistelystä median kanssa. Hän paljastaa toiminnallaan olemassaolonsa näin: Olen julkisuudessa, olen olemassa, muuten en ole mitään. Uutispimento saattaisi saada hänet oikeasti ajattelemaan muitakin kuin itseään.

Risto Moisio

Tampere

 

Linkola ei naurata

Miksi Pentti Linkolan henkilökohtaisuuksiin asti menevä eri alojen mustamaalaaminen ja yhteiskunnan toimivuudelle olennaisten asioiden ilkeäsävyinen soimaaminen katsotaan julkaisukelpoiseksi? (SK 17/2020)

Linkolan käsitys oli jo aikoinaan, että Turun telakan tuotanto ansaitsi sen minkä se nyt on kohdannut, kun risteilymatkustaminen on hiipunut koronaviruksen takia. Presidentti Mauno Koiviston valtiovierailuille osallistuneet yritysjohtajat olivat Linkolasta rupusakkia. Hän piti arvottomina nikkaroijina ihmisiä, jotka järjestivät kansalaisille työtä ja tuottivat verokertymiä heidän hyvinvointi- ja sivistämispalvelujaan varten.

Tällainen muka sukkelasanainen kirjoittelu ei kuitenkaan naurata monia. Moiset itkuvirret jäävät hyvin outona tyylitajunäytteenä Suomen kulttuuri- ja taloushistorian kirjoihin.

Harry Blässar

Pääkonsuli, Helsinki

Sisältö