Kirjeitä 12.07.2019 06:00

Venäjästä saa ja pitää kirjoittaa kriittisesti

Viime numerossa (SK 27/2019) kirjeenvaihtaja Anna-Lena Laurén käsitteli ansiokkaassa kolumnissaan jälleen Venäjää. Tuntuu kummalliselta, että nykyäänkin joidenkin mielestä maasta ei saa kirjoittaa asiallisesti ja totuudenmukaisesti. Ovatko Krimin anastus ja maan ihmisoikeustilanne hyväksyttäviä ja salattavia?

Edelleen ihmetyttävät Esko Ahon, Sberbankin hallituksen jäsenen, ulostulot median tapaan käsitellä Venäjää. Näinhän se on: kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Aho elää vielä suomettumisen ja Kekkosen aikaa. Silloin Neuvostoliittoa koskeva tieto oli valikoitua ja väritettyä. Aho on jäänyt näihin poteroihin kipuilemaan. Aiheellisesti toimittaja Laurén toteaa Suomen kansan ylivoimaisen enemmistön osaavan ajatella Venäjän tilannetta järkevällä tavalla.

Matti Lähteenmäki

Hämeenkyrö

 

Ministerit töihin – pois mielenosoituksista

Aikoinaan ulkoministeri Timo Soini (sin) osallistui Kanadassa abortinvastaiseen liikkeen iltahartauteen ja siitä nousi äläkkä. Nyt pääministeri Antti Rinne (sd) marssi eturivissä Helsinki Pride-kulkueessa – ja ilmeisesti seuraavaksi marssii ministeri X jonkun joukoissa ja puolesta.

Voisivatko maamme ministerit mielenilmauksiensa sijaan vain suorittaa työnsä? Maamme kansalaisten mielet kun voi pahoittaa niin suuntaan jos toiseenkin.

Tuula Ritamäki-Pollari

Valkeakoski

Avainsanat
Sisältö