Kevyttä kesälukemista

Media 21.06.2018 06:00
Aurora Rämö

Kesä on lehtien kulta-aikaa. Ei politiikkaa, ei ulkomaita, ei kesäteatteria kummempaa. Toimittajan on turha lähteä toimituksesta, ei kukaan ole paikalla kuitenkaan, kukaan ei vastaa edes puhelimeen.

Jottei lukijoiden tarvitsisi nähdä vaivaa, seuraavassa aihevalikoima juhannuksesta elokuun loppuun.

 

Yksi. Sastamalan ABC:llä Timo Soinin haastattelu. Soini, ihminen hänkin, viettää kesää mökillä. Juliste keskiaukeamalla.

Kaksi. Ironinen Suomi-areena-reportaasi. Ainoa asia, jota enää voi huoletta pilkata, on Porin Suomi-areena. Kelatkaa, viestintätoimistot yrittävät luoda suhteita poliitikkoukkeleihin! Lobbarit lobbaa! Viinaa juodaan! Hirveetä jengiä! Ite oon täällä ilmaisen viinan bileissä ihan ammatillisessa mielessä!

 

Kolme. Mediat avaavat työprosessejaan. Toimitusten ikuinen ongelma on, ettei niissä olla varmoja, ovatko muut yhtä kiinnostuneita toimittajista kuin toimittajat. On päädytty konsensukseen: eivät ole, mutta vaikuttavat olevan. Siksi Hesari ilmoittaa naishaastateltavien prosenttiosuuden, muttei nosta sitä. Aamulehden päätoimittaja julistaa linjauksen, jonka mukaan pakkasten ei voida sanoa loppuneen ”vihdoin”, koska eräs lapsiperhe on pitänyt pakkasista. Juttujen perään lisätään Julkisen sanan neuvoston lanseeraama ”vastuullinen media” -logo, koska muuten kukaan ei ymmärtäisi, että kyse on sellaisesta.

avatar - 'Aurora Rämö
Aurora Rämö

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Sisältö