Sipilän hallitus tukee isien ja äitien epätasa-arvoa: Kotihoidon tuella 99 000 äitiä – isiä 7 500

Uutisanalyysi: Harva uskoi, että lasten kotihoitoa kannattava keskusta leikkaisi itseltään.
Mikko Niemelä
Mielipide 14.2.2018 15:41
Hallituskolmikko Juha Sipilä (kesk), Petteri Orpo (kok) ja Sampo Terho (sin) eivät kyenneet parantamaan naisten ja miesten välistä tasa-arvoa, kun he päättivät kaataa perhevapaauudistuksen. Vaikka perhevapaauudistusta ei ollut kirjattu hallitusohjelmaan, uudistuksen tekemiselle oli voimakas yhteisku...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Tässäkin asiassa valitettavasti huomaa, ettei Suomi ole pohjoismainen sivistysvaltio – eikä edes kunnolla läntistä Eurooppaa. Olemme yhä samassa pulkassa (muiden) entisten itäblokin maiden kanssa (ja jopa Viro on ajamassa ohi, ja monin paikoin ajanutkin jo – Viron juuret ovatkin keskisessä Euroopassa ja Skandinaviassa). Huvittavinta soopaa on hallituksen prosenttiporukan perustelu perheiden ’itsemääräämisoikeudesta’, ikään kuin *mahdollisuuksien* ja *vapauksien* lisääminen jotenkin vähentäisi mahdollisuuksia ja vapauksia.

Mitäs mahdollisuuksien lisäämistä rajoittaminen on?

Minun on tosi vaikea nähdä tässä mitään ideologista aspektia ja vielä vaikeampi yhtymäkohtaa länsi tai itä Eurooppaan. Eiköhän perheet osaa itse päättää mikä kullekin on paras. Kotihoidontuki on niin pieni raha että se tuskin voi olla kannustin jäädä kotiin.

Työelämän, työurien ja eläkekertymien näkökulmasta perhevapaauudistusta tarvitaan. Vai onko niin että pysykööt naiset pois tieltä ja näkyvistä työpaikoilta kotonaan hellan vieressä. Lisäksi lasten tasaveroista oikeutta varhaiskasvatukseen pitää vahvistaa.