Sipilän hallituksen aktiivimalli saa rinnalleen toisen kurmuutusmallin: Ei se ole uusi aktiivimalli, intti ministeri

KOMMENTTI: Työ- ja elinkeinoministeriö aktivoi itsensä Ylen uutisen jälkeen ja ”korjasi” työttömiä koskevaa uutista.
Mikko Niemelä
Mielipide 10.1.2018 15:42
Juuri kun Juha Sipilän (kesk) hallituksen työttömiä kurmuuttava, anteeksi, aktivoiva aktiivimalli alkoi häipyä uutisotsikoista, keksi media kertoa ”aktiivimalli kakkosesta”. Oikeasti aktiivimalli kakkosesta uutisoitiin kiihkeästi jo keväällä 2017, kun hallituksen uudesta lakiesityksestä kävi ilmi, e...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Läheskään kaikki työttömät eivät tule onnistumaan aktivoitumisessaan. Toimeentuloluukulle joutuvat peruspäivärahaa saavat tulevat ruuhkauttamaan Kelan ennestäänkin ruuhkautunutta palvelua sen pääjohtajan Elli Aaltosen mukaan. Ammatillisesti hyödyllisiä kursseja on niukalti, joten työttömät yrittävät saada kurssipaikan miltä tahansa kurssilta, etteivät menettäisi sitä 4,65% ja näin tuhlataan niukkoja koulutusresursseja.
Ikääntyneitä työttömiä ei yksikään työnantaja ota nurkkiinsa seisoskelemaan edes ilmaiseksi, saatika sitten oikealla palkalla. Edustaja Vartiainen sanoi, ettei 4,65% ole paljon joten on ilmiselvää, ettei mallin tarkoituskaan ole palvella työttömän etua kuten kuuluisi, vaan vähentää työttömyydestä aiheutuvia kustannuksia. Ja jos 4,65% ei ole joidenkin mielestä paljon, niin voi tehdä tuon suuruisen vähennyksen tuloistaan ja lähettää valtiokonttorille.