Villapaidoissa konferenssiin

Sälenin turvallisuusseminaarissa mietittiin, miten kansa tavoitetaan.

näkökulma 26.01.2018 06:00
Hanna Ojanen

© OUTI KAINIEMI

Ruotsin Sälenissä järjestettävä tammikuinen turvallisuuspolitiikan konferenssi on tullut tutuksi Suomessakin. Sitä on helppo seurata netistä, ja puheet ja tallenteet ovat nähtävissä myös jälkeenpäin järjestäjän, Folk och Försvar -yhdistyksen kotisivuilta.

Suomalaisille turvallisuuspolitiikan harrastajille seminaari on mielenkiintoinen, koska liittymäkohtia Suomeen riittää. Eikä vain siksi, että puhutaan Natosta, vaan myös Sälenille tyypillisen kokonaisturvallisuutta esiin tuovan lähestymistavan takia. Tänä vuonna korostuivat yhteiskunnan tila ja turvallisuus, demokratia ja siviilipuolustus.

Selväksi taisi tulla, että yhteiskunnan turvallisuuden tärkein osa tulee heti sanan alussa. Yhteisyys ratkaisee. Se, että on riittävästi yhteistä. Sälenin konferenssin osanottajat näyttävät hyvinkin yhtenäiseltä ryhmältä, mutta kuinka mahtaa olla Sälenin ja sitä ympäröivän Ruotsin yhteenkuuluvaisuuden laita?

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Hanna Ojanen

Kirjoittaja on kansainvälisen politiikan dosentti, jonka erityisalaa on eurooppalainen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka.

Sisältö