Mistä niitä juttuja oikein tulee?

Juho Salminen
Mielipide 5.3.2009 10:28

Emme ole heittäytyneet muiden varaan.

SK:n uuden saitin sisältö on herättänyt kummastusta: mikä tämä sivusto oikein on, mitä juttuja täällä julkaistaan.

Vastaus: SK:n toimituksen tekemiä uutisia sekä blogitekstejä toimitukselta ja avustajilta. Ja näiden lisäksi muualta nostettuja päivän uutisia, tässä vaiheessa HS:n ja Ylen verkkopalveluista.

Älkää muuten antako blogi-nimen hämätä: ne ovat aivan yhtä lailla toimittajien ja taitavien kirjoittajien tekemiä tekstejä, joissa nostetaan esiin jokin kiintoisa näkökulma. Meillä äänensä saavat kuuluviin laaja joukko ihmisiä – sanavalmiista nuorista toimittajien erityisalueiden kautta erikoistuneeseen tutkijaan.

Edelleen huomaa, että monet mieltävät blogin olevan ainoastaan henkilökohtaisia jorinoita sisältävä tekstimuoto. Unohdetaan tällainen ennakkoluulo ainakin tällä saitilla, jooko.

Ja sitä paitsi: henkilökohtainen on poliittista, yhteiskunnallista.

Kollega Tampereelta kommentoi saittia blogissaan. Mielipide siinä missä muutkin, mutta ammattiveljeltä toivoisi myös omassa blogissaan pintariipaisua syvempää otetta.

SK:n omaa sisältöä tällä saitilla on julkaistu päivää kohden enemmän kuin vanhalla saitilla konsanaan, ehkä lukuun ottamatta isoja uutispäiviä. Ja tämä suuntaus jatkuu.

On totta, että viime päivinä saitilla Uutisvirrassa on näkynyt paljon HS:n ja Ylen uutisnostoja. Tasapainoa haetaan jatkuvasti. Ja kannattaa myös muistaa Uutisvirran luonne. Se ei ole ylhäältä annettu, toisin kuin perinteiset medioiden saitit. Tässä uusin on ensin, ja juttu pysyy esillä, kun sitä kommentoidaan. Käyttäjä päättää, mistä puhutaan.

Mutta kiitos Tuomolle sparrauksesta. Mikään tuote, varsinkaan saitti, ei ole koskaan valmis. Käy tutustumassa kuvaseinään, toimituksen teksteihin ja kirjoita itsesi mukaan Uutisvirtaan.

Keskustelu

Kiitos Juholle vastauksesta blogikirjoitukseeni liittyen. Absoluuttista SK:n omien juttujen määrää on ulkopuolisena tietysti vaikea arvioida, joten perustin tekstini vaikutelmaan, joka tuli sivuja selaamalla. Mielestäni näin suuren näkyvyyden antaminen Ylen ja HS:n jutuille syö sivujen uskottavuutta. Jos kerran on niin, että tuotatte nyt aikaisempaa enemmän omaa sisältöä nettiin, antakaa sen ihmeessä näkyä selvemmin. Henkilökohtaisesti tulen SK:n sivuille nimenomaan SK:n juttujen perässä. Siksi niillä on merkitystä.

Minä mielelläni seuraan Hesarin ja Ylen uutisia täältä. Taidat Tuomo B olla myös vanhempaa ikäpolvea ainakin henkisesti, jos et löydä tai osaa edes etsiä täältä niitä SK:n juttuja? Maakuntalehtiä ja niiden nettisivuja seuranneena tiedän, että samat STT:n uutiset löytyvät kaikkialta eikä kukaan kyseenalaista niiden lehtien tai sivustojen uskottavuutta. Syytä olisi, jos logiikka on sama kuin Tuomo B:llä.