Median hullut päivät: Kaula-aukko-gate ja muita marmatuksen aiheita

Mielipide 2.3.2012 08:03
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Median hullut päivät ovat taas täällä:

Luulisi, että ex-presidentin puolison Pentti Arajärven ja Tanskan kruununprinsessa Maryn kaula-aukko-gate olisi ollut loppuun käsitelty viimeistään siinä vaiheessa, kun paljastui, että aiheesta kyhätty video oli manipuloitu. Vaan ei. Toimittaja Jani Parkkari spekuloi Iltalehdessä (27.2.), että vaikka video olikin koostettu kahdesta osasta, ei voida varmuudella tietää, mitä Arajärvi puuhasi katkelmien välissä.

”Jatkoiko Arajärvi kenties rintojen tuijottelua kahdeksan minuutin ajan?” Parkkari kysyy.

Nii-in. Vaikea ellei peräti mahdoton on tietää totuutta Arajärven katseen suunnasta tai siitä, missä ruumiinosissa toimittaja Parkkarin omat silmät viipyilevät. Mutta toki näin keskeistä asiaa on syytä pohtia kuudella palstalla.

Tällaista tämä julkisuus on: kauhean negatiivista ja vielä vääristä syistä. Ruotsissa marmatetaan, että prinsessa Estellelle annettiin nimi, joka muistuttaa jostain yökerhohempukasta.

Todellinen kritiikin aihe olisi ollut se, että Estelle viittaa myös ”reilun kaupan” puolesta maailman meriä jo vuosikymmeniä hyödyttömästi kyntäneeseen Estelle-laivaan, yhteen kehitysmaahihhulien naurettavimmista hankkeista. Toisaalta ehkä tässä yhdistyy kaksi typeryyttä yhdellä iskulla: degeneroitunut ja kallis kuningashuoneinstituutio sekä reaalimaailmasta irrallaan oleva maailmanparannusoptimismi.

Kaikesta pahastutaan. Tuosta yllä olevastakin varmaan joku.

Politiikan areenoilla keskusta pahastuu perussuomalaisille tavan takaa. Komissaari Olli Rehniä ei saisi nimitellä Bobrikoviksi eikä keskustaa takinkääntäjäpuolueeksi. Anteeksi vaan, mutta tuo on pientä siihen verrattuna, miten keskustalaiset puhuvat epävirallisissa keskusteluissa perussuomalaisista kansanedustajakollegoistaan: kuin vähä-älyisistä peräkylien pikkuserkuista, jotka ovat kaivautuneet saastaisista tölleistään ihmisten ilmoille itsensä häpäisemään.

Ja miksei kukaan ole kritisoinut Putouksen voittajaa? Leena Hefner o.s. Herppeenluoma oli huono sketsihahmo, nimensä vastaisesti täysin hahmoton ja rasittava. Kuulemma hauska siksi, että samanlaisia ihmisiä on tosielämässäkin. Mikä perustelu se on? Itse en ole tavannut tosielämässä yhtään Munamiestä, mutta silti viime vuoden Putouksen voittaja peittoaa Herppeenluoman munan mitalla.