Leukojen repimisen määrä ei voi olla ulkopolitiikan laadun mittari

Moni tuntuu nykyään kilpailevan siitä, kuka rumimmin Venäjästä onnistuu lohkaisemaan, kirjoittaa Hiski Haukkala.
Hiski Haukkala
Mielipide 7.8.2015 07:15
Käynti parturissa on kuukauden parhaita hetkiä. Itse tapahtuma rituaaleineen on täydellisen rentouttava. Parturin pöydällä on aina myös pinkka tuoreita Seiskoja, joita selaillessa voi kauhistella turhien julkkisten elämänmenoa ja samalla keksiä kevyttä jutunjuurta parturin kanssa. Jos parturiin mene...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Ei Suomi pysty rakentamaan uskottavaa puolustusta ilman NATOa, ei siihen riittäisi mitkään rahat, ei vaikka käytettäisiin koko valtion budjetti puolustukseen. Liittoutuminen on tässä järkevää. Jostain syystä Virossa ei ole Venäjän lapsiasiamiestä näkynyt, mutta Suomessa sitäkin on jo käytetty propagandavälineenä.

Olisi tosi hauska saada tältä UM:n tutkivalta tasolta selitys sille, miksi Venäjällä on Helsingissä yhä omituinen, ellei absurdi, jättilähetystönsä? Jos Natoon haluttaisiin mennä, voisiko se tulla mukaan?

Mikä on evp. KGB:n, sen seuraajan agentien nykyinen määrä. Saavatko he yhä mm. vietellä, kiristää, uhkailla ja järjestää auto-onnettomuuksia? Vai joko niitä tutkitaan? Paasikivestä Koivistoon ja etenkin noiden kahden väliaikana, poliisi vain tyhjensi toimistonsa, jos vastaavia yritti sille raporttoida.

Ja ainakin Kepun ja Demarien alla Supokin ”järjesteli” kansalaisia ”havaituiksi agenteiksi” aika sulassa sovussa silloisen KGB:n kanssa. Arkistoja täytettiin väärin raportein. Onko tämä yhä hyvää ulkopolitiikan ”hoitoa.” Eikö potilas olisi tullut erottaa koneesta ja haudata – hiljaisuudessa tietenkin. Joko se on tehty?

Hiski Haukkalan kirjoituksen ansiosta SK:n journalistinen taso nousi huimasti, sillä näkökulma on realistinen ja objektiivinen. Lehdestä on viime aikoina saanut ärsytykseen asti lukea kirjoituksia, joissa tutkijan positiota käytetään väärin omien poliittisesti värittyneiden mielipiteiden junttaamiseen.

Kiitos, tätä lisää!