Kaikkosen vaalituesta saisi tosi-tv-ohjelman Tanssii tukien kanssa

Mielipide 27.9.2009 16:00
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden tuottaja.

Näin Antti Kaikkosen (kesk) kommenttien sävy on muuttunut vaalirahakohun edetessä.

Kansanedustaja Antti ”Kanki” Kaikkonen (kesk) osaa tanssia kuin poliitikko.Viime viikolla paljastui, että hän oli jakanut johtamastaan Nuorisosäätiöstä vaalitukea itselleen kolmissa vaaleissa. Tapahtuma on kutkuttava, ja siitä saisi tosi-tv-ohjelman Tanssii tukien kanssa, jossa Antti itse voisi kertoa notkeasta suhteestaan toisten rahoihin vaikkapa näin:

”Meidän pitäisi oivaltaa, että pienemmälläkin rahalla ihminen voi voida henkisesti hyvin. Yhteisöllisyys ja sosiaalisuus ovat henkistä hyvinvointia.” (HS 6.3.1998)

”Viime päivät on ollut keskustelua Fortumin johtajien palkkioista. Kieltämättä omaan oikeustajuuni ei kyllä mahdu ne optiot, palkat, palkkiot ja eläkkeet päälle, mistä nyt on ollut puhe.” (Kaikkonen blogissaan 3.4.2009)

”Jättimäiset, jopa kymmenien tuhansien eurojen suuruiset eläkkeet sotivat pahasti ihmisten oikeustajua vastaan.” (Blogi 26.4.)

”Vaalirahoitus on vaalien tympein puoli. – – Hyvin harva tarjoaa oma-aloitteisesti tukea, käytännössä sitä saa suurelta osin itse kysellä apuja hattu kourassa. – – Omat yritystukeni ovat olleet varsin pieniä. En ole saanut Kehittyvien Maakuntien Suomen 5 000 tai 10 000 euron tukea, kuten jotkut muut ehdokkaat. Mutta enpä ole sen takia sitten näissä sopissa pahemmin ryvettynytkään.” (Blogi 16.6.)

”Kaikki [vaalirahoituksesta] olisi pitänyt kertoa jo vuosi sitten.” (HS 9.8.)

”Vaikka rahoituskeskustelu on ollut tuskallinenkin, se varmasti on ollut välttämätöntä käydä, jotta päästään siirtymään uuteen poliittiseen kulttuuriin.” (Blogissa 14.8.)

”Tapana on ollut tukea säätiön hallinnossa olevia ehdokkaita.” (STT:lle 19.9.)

”En näe tässä dramatiikkaa.” (HS 19.9.)

”Olen hyväksynyt jakamisen periaatteen.” (HS 20.9.)

”Ajattelin, etten nyt enempää kommentoisi tätä asiaa, koska RAY tutkii asiaa.” (IS 21.9.)

”En tiennyt vaalituen suuruudesta.” (STT:lle 22.9.)

Miestä ymmärtää parhaiten puoliso, ja poliitikkoa poliitikko. Siksi on syytä kuunnella, miten Kaikkosen poliitikkovaimo Satu Taiveaho (sd) luonnehtii miestään:

”Antti on tosi taitava poliitikko. Positiivisessa mielessä poliittinen broileri, jolla on paljon kokemusta. – – Hänellä ei ole paljon kokemusta työelämästä, kun on aina tehnyt politiikkaa. On kiinnostunut, mutta ei löydy vahvaa tuntumaa työelämään.” (HS 29.5.)

Kaikkosen työmoraali ei siis ole kotoisin oikein mistään – paitsi politiikasta, joka kyllä opettaa taipumaan ”maan tavoille”.

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.