Kaikkosen vaalituesta saisi tosi-tv-ohjelman Tanssii tukien kanssa

Jyrki Jantunen
Mielipide 27.9.2009 16:00

Näin Antti Kaikkosen (kesk) kommenttien sävy on muuttunut vaalirahakohun edetessä.

Kansanedustaja Antti ”Kanki” Kaikkonen (kesk) osaa tanssia kuin poliitikko.Viime viikolla paljastui, että hän oli jakanut johtamastaan Nuorisosäätiöstä vaalitukea itselleen kolmissa vaaleissa. Tapahtuma on kutkuttava, ja siitä saisi tosi-tv-ohjelman Tanssii tukien kanssa, jossa Antti itse voisi kertoa notkeasta suhteestaan toisten rahoihin vaikkapa näin:

”Meidän pitäisi oivaltaa, että pienemmälläkin rahalla ihminen voi voida henkisesti hyvin. Yhteisöllisyys ja sosiaalisuus ovat henkistä hyvinvointia.” (HS 6.3.1998)

”Viime päivät on ollut keskustelua Fortumin johtajien palkkioista. Kieltämättä omaan oikeustajuuni ei kyllä mahdu ne optiot, palkat, palkkiot ja eläkkeet päälle, mistä nyt on ollut puhe.” (Kaikkonen blogissaan 3.4.2009)

”Jättimäiset, jopa kymmenien tuhansien eurojen suuruiset eläkkeet sotivat pahasti ihmisten oikeustajua vastaan.” (Blogi 26.4.)

”Vaalirahoitus on vaalien tympein puoli. – – Hyvin harva tarjoaa oma-aloitteisesti tukea, käytännössä sitä saa suurelta osin itse kysellä apuja hattu kourassa. – – Omat yritystukeni ovat olleet varsin pieniä. En ole saanut Kehittyvien Maakuntien Suomen 5 000 tai 10 000 euron tukea, kuten jotkut muut ehdokkaat. Mutta enpä ole sen takia sitten näissä sopissa pahemmin ryvettynytkään.” (Blogi 16.6.)

”Kaikki [vaalirahoituksesta] olisi pitänyt kertoa jo vuosi sitten.” (HS 9.8.)

”Vaikka rahoituskeskustelu on ollut tuskallinenkin, se varmasti on ollut välttämätöntä käydä, jotta päästään siirtymään uuteen poliittiseen kulttuuriin.” (Blogissa 14.8.)

”Tapana on ollut tukea säätiön hallinnossa olevia ehdokkaita.” (STT:lle 19.9.)

”En näe tässä dramatiikkaa.” (HS 19.9.)

”Olen hyväksynyt jakamisen periaatteen.” (HS 20.9.)

”Ajattelin, etten nyt enempää kommentoisi tätä asiaa, koska RAY tutkii asiaa.” (IS 21.9.)

”En tiennyt vaalituen suuruudesta.” (STT:lle 22.9.)

Miestä ymmärtää parhaiten puoliso, ja poliitikkoa poliitikko. Siksi on syytä kuunnella, miten Kaikkosen poliitikkovaimo Satu Taiveaho (sd) luonnehtii miestään:

”Antti on tosi taitava poliitikko. Positiivisessa mielessä poliittinen broileri, jolla on paljon kokemusta. – – Hänellä ei ole paljon kokemusta työelämästä, kun on aina tehnyt politiikkaa. On kiinnostunut, mutta ei löydy vahvaa tuntumaa työelämään.” (HS 29.5.)

Kaikkosen työmoraali ei siis ole kotoisin oikein mistään – paitsi politiikasta, joka kyllä opettaa taipumaan ”maan tavoille”.

Keskustelu

Puhutaan ympäripyöreitä tai toisesta asiasta. Kysymys ohitetaan tai hajotetaan osiin ja vastataan niin ettei siitä pirukaan edes raamatun avulla saa selvää. Hyvin on Vanhasen oppi, menettelytavat ottaneet tulta Kaikkosen jargonissa. Pekkarinenkin tässä jo alkaa vaikuttaa paitsi selväjärkiseltä myös rehelliseltä. Ja se on paljon se. Valitkaa nyt ihmeessä se Rehn tai vaikka Lehtomäki puolueen johtoon. Vanhanen taitaa vain olla niin turhamainen, ettei halua tajuta eroamisen välttämättömyyttä. Sääli Keskustaa.

Odottelen milloin tutkivat journalistit alkavat penkoa myös muudenkin säätiöiden rahanjakokuvioita; pikku vinkki. Nämä osuuskunnat ja säätiöt, joilla on enemmän tai vähemmän poliittisia kytkentöjä, jakavat surutta rahaa ”omilleen”. Vaikka kyse on ”yleishyödyllisistä organisaatioista”.

eli näitä pikku-kaikkosia ja tiuroja kasvaa kuin sieniä syyssateella kivoissa pikkuporvaripiireissä

Kaikkonen on nuorehko mies, joka menee kangen osoittamaan suuntaan ja eksyi täten jopa kilpailevan puolueen leiriin ! Siinä menivät myös omat ja toisten rahat sekaisin.

Hei,
älkää kiusatko nuorta miestä.

Kaikkonenhan on ottanut ns. Täyden Poliittisen vastuun tekemisistään ja tekemättä jättämisistä….

”Olen hyväksynyt jakamisen periaatteen.” (HS 20.9.)

Messiaanista sanankäyttöä kontupuolueen airueelta. Hetkinen: olisiko sittenkin Alkion sijaan luettu iltasella sosialismin klassikkoja?

”Hänellä ei ole paljon kokemusta työelämästä, kun on aina tehnyt politiikkaa. On kiinnostunut, mutta ei löydy vahvaa tuntumaa työelämään.” (HS 29.5.)

Valaiseva kommentti vaimolta. Itse asiassa oivallinen virke, kun työ ei oikein maita: ”Olen periaatteessa kiinnostunut, mutta ei vain löydy vahvaa tuntumaa työelämään.”