Hallituskriisin anatomia: Valtapeliä ja höpinää arvoista – Eikä yhtään muutosta

KOMMENTTI: Vanhan vaihtoehdon kutsuminen uudeksi ei hävitä hallituksen ongelmia.
Tuomas Pulsa
Mielipide 14.6.2017 11:56
Olipahan ”hallituskriisi”. Parin päivän sekamelska, jonka lopputuloksena hallituksessa mikään ei muutu. Vielä maanantaina 12. kesäkuuta kokoomus- ja keskustapomot saivat rauhassa puhua pyhistä ja loukkaamattomista arvoistaan, jotka pakottivat ajamaan hallituksen alas. Jo seuraavana päivänä kävi kuit...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Joo. En sinänsä halua puolustella Terhoa tai hänen näkemyksiään, mutta kun nyt puhutaan siltä, miltä asiat näyttävät: toisin kuin Halla-aho, Terho ei sentään ainakaan aktiivisesti kannusta tukijoitaan avoimeen väkivaltaan.

Sipilän ja Orpon suussa sana ’arvo’ on lakannut merkitsemästä mitään. Samoitasa-arvo, ihmisyys, oikeudenmukaisuus jne. Menneiden aikojen sanoja.

Tämän hallituksen ydinarvot ovat raha, yksityistäminen, rikkaimpien aseman turvaaminen. Abstrakteja ’arvo’-puheit tarvitaan vain savuverhoksi ja alamaisten hyssyttelyyn.

Sampo Terho sai PJ-äänestyksessä vain n. 620 ääntä. Siitä ei muita voi syyttää. Sampon suosikki 1. varaPJ:ksi J Niinistö sai todella vaatimattomat 400+ ääntä. Noilla äänimäärillä ei PS PK:ssa pärjätä.

Hakkarainen on 2. varaPJ. Miksi? Ei häntä mainostanut Jussi Halla-aho tai kukaan muukaan. En huomannut mitään kampanjointia. Soini oli 3/16 PS tilaisuudessa Espoossa luvannut PK-17 Espooseen, myöhemmin syksyllä lupaus vaihtui pääkaupunkiseutuun tai kehyskuntiin. Marraskuun lopussa täytenä yllätyksenä piireille Soini (phallitus) siirsi Halla-ahon pelossa kokouksen Jkylään SMPn maille. Soini siirsi kokouksen samalla Hakkaraisen maille, missä hänen kannatuksensa on valtavaa.

Kun Teuvo kirjoittaa FB:iin, peukutuksia voi tulla yli 5,000.

Jokaisella kokousedustajalla on yksi ääni. Olisiko Jussin pitänyt huutaa ennen 2. varaPJ:n äänestystä:”äänestäkää Juvosta tai Eloa.” Ei niin voi tehdä, ja se on lisäksi ankarasti kiellettyä. PS:n vahvuutena on pidetty puoluedemokratiaa, jossa jäsenenä pääsee vaikuttamaan. Se oli hyvä asia kaikkien mielestä esim. PJ-paneeleissa, kunnes jäsenet äänestivät ”väärin”.

Ottaen huomioon odotettua alhaisemman määrän äänioikeutettuja, kaksi asiaa on tapahtunut. Osa vanhoista ”soinilaisista” protestoi äänestämällä valittua puheenjohtajistoa, paljon suurempi osa protestoi jäämällä kotiin. Soini sai kannatuksen puoliintumaan tai PJ:na kantoi siitä vastuun.

Asiaa ei yhtään auttanut se, että mediassa velloi huhuja vaalivilpistä. Nyt jo tiedämme, että phallitus yritti merkittävällä petoksella ja vaalivilpillä juntata Terhon valtaan ja sitä kautta valituttaa 5 ministeriä.

Kun mm. Soini, Terho ja J Niinistö olivat vamiina ja tekivät tämän petoksen, joukkoloikkaa voi pitää luonnollisena jatkumona kokoussiirtoon, yksisuuntaiseen lokakampanjaan ja vaalivilppiin.