Lyödään niitä kanooteilla

Kannattaa kiirehtiä kauppaan, jos jostain syystä haluaa ostaa amerikkalaisen moottoripyörän, tiskialtaan tai kanootin. Kaikista näistä elämän välttämättömyyksistä joutuu pian maksamaan nykyistä kalliimman hinnan, jos EU toteuttaa uhkauksensa määrätä 25 prosentin tullit tietyille tarkkaan valituille amerikkalaistuotteille.

Kanoottitulli on vastatoimi rangaistustulleille, jotka Yhdysvallat ilmoitti yllättäen viime viikolla ottavansa käyttöön EU:sta, Kanadasta ja Meksikosta tuotavalle teräkselle sekä alumiinille. Presidentti Donald Trump ilmoitti tulleista jo maaliskuussa, mutta ne oli jäädytetty jatkoneuvottelujen ajaksi.

Viime viikolla presidentti Trump ilmoitti, että neuvottelut on neuvoteltu ja tullit otetaan käyttöön heti kesäkuun alussa.

 

Maailmankaupan epäreiluus oli presidenttiehdokas Trumpin vakioaiheita, mutta ykkössyypäänä Yhdysvaltain saamaan ”huonoon diiliin” hän on aina pitänyt Kiinaa. Trump on esimerkiksi ilmoittanut harkitsevansa 45 prosentin rangaistustulleja kaikelle tuonnille Kiinasta.

avatar - 'Jarmo Raivio
Jarmo Raivio

toimituspäällikkö

Sisältö