Menkää mieluummin muualle! – Hollanti kärsii erikoisesta ongelmasta: maassa käy liikaa turisteja

Maan turistitoimisto on linjannut uudeksi periaatteekseen matkailumainonnan sijaan matkailijoiden hallinnan.
Kotimaa 14.5.2019 15:40
Alankomaiden pääkaupungissa Amstedamissa vierailee vuosittain jop 17 miljoonaa matkailijaa, jos myös kotimaanmatkoja tekevät hollantilaiset otetaan huomioon.
Alankomaiden pääkaupungissa Amstedamissa vierailee vuosittain jop 17 miljoonaa matkailijaa, jos myös kotimaanmatkoja tekevät hollantilaiset otetaan huomioon. © TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

Eri maiden turistitoimistot ovat perinteisesti keksineet keinoja, joilla maahan saataisiin lisää matkailijoita ja sitä kautta lisää matkailutuloja. Alankomaissa tilanne on kääntynyt päälaelleen.

Maa vetää puoleensa niin paljon matkailijoita, että Alankomaiden kansallinen turistitoimisto NBTC joutuu nyt miettimään, miten matkailijamäärää saataisiin vähennettyä ja ohjattua vähemmän suosittuihin kohteisiin.

17 miljoonan asukkaan maassa vierailee tällä hetkellä 19 miljoonaa ulkomaista matkailijaa vuodessa ja määrän on ennakoitu kasvavan jopa 42 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä.

Tällä hetkellä naapurimaista Saksasta ja Belgiasta tulevat turistit muodostavat 42 prosenttia matkailijavirrasta, mutta erityisesti kiinalaisten osuus on voimakkaassa kasvussa.