Menettääkö Tulli huumetutkinnan? – Tulosta tulee ja kenttämiehet kehuvat, silti asema horjuu

Tullin toiminnasta tehty selvitys kummastuttaa.
Pekka Anttila
Kotimaa 12.1.2017 07:32
Yksi Tullin historian suurimmista murroksista on käynnissä. Vuoden alusta osa Tullin verotustehtävistä siirtyi Verohallinnon vastuulle. Tulli menettää miljardien eurojen arvosta auto- ja valmisteveroja. Verotustehtävien siirto käynnisti keskustelun Tullin tilanteesta. Syyskuussa 2016 eläkkeellä ole...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Sen siitä saa kun Tulli suhmuroi Fimean kanssa ja määritteli yhteistuumin aineita jälkikäteisestikin huumeiksi, päästi niitä sitä ennen maahan vaikka yhdisteet olivat vapautettu liikenteeseen verojen ja tullimaksujen jälkeen.. Sitten tekivät taannehtivia takavarikoita ja syyttivät salakuljetuksesta. Valistunut arvaus on, että Euroopan lääkevirasto ei ole Suomeen tulossa.

Tullista Taina haastatteli johdon ja kolmen henkilöstöjärjestön edustajan lisäksi ainoastaan kahta henkilöä, Ossi Värriä ja Sami Hyytiäistä. Värri otti pääjohtajan vaimon töihin 2012 vaimon yritettyä turhaan päästä tulliin takaisin kahden vuoden poissaolon jälkeen. Hyytiäinen on tunnettu yleisesti pääjohtajan lähimpänä neuvonantajana. Täysi tilaustyö tämä Tainan selvitys

Tainan raportin mukaan sisäministeriöön perustetaan tulliosasto, joten mitään säästöjä ei tavoitella, ohjaus ainoastaan halutaan valtiovarainministeriöltä pois. Muut motiivit? Kannattaa lukea aiemman siirrosta kertovan uutisen kanssa. Sitä paitsi, jos olisi ollut aito selvitys, olisi haastateltu muitakin ja selvitystä olisi ollut tekemässä joku muukin kuin yksi Tullin toiminnasta tietämätön eläkeläinen. Tarkoitus on runnoa päätös, jotta siirto toteutuisi hallituskaudella eikä aikaa ole aidoille selvityksille, joissa pitäisi olla myös laskelmia taloudellisesta hyödystä. Tämä oli todella parin henkilön oma, uskon asioihin perustuva juttu. Tullin johto pääsee varmaan matkalle Bahrainiin.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/siirtyyko-tulli-sisaministerioon-taustalla-sotkuja-vaitettyja-saastoja-mikahan-tassa-motiivina/

Pitää uudistaa organisaatiota, jotta Hartikaisen tukijat tulevat palkituiksi. Kaaviot on jo piirrelty ja sopivat henkilötkin varmaan tiedossa!

Lainaus Poksauksen kommentista:

”Tullista Taina haastatteli johdon ja kolmen henkilöstöjärjestön edustajan lisäksi ainoastaan kahta henkilöä, Ossi Värriä ja Sami Hyytiäistä. Värri otti pääjohtajan vaimon töihin 2012 vaimon yritettyä turhaan päästä tulliin takaisin kahden vuoden poissaolon jälkeen. Hyytiäinen on tunnettu yleisesti pääjohtajan lähimpänä neuvonantajana. Täysi tilaustyö tämä Tainan selvitys”

Tietääkseni Anneli Taina kävi haastattelemassa ja tutustumassa myös Tampereen tullissa, joten yllä oleva väite taitaapi olla muunneltua totuutta….

Totuus taitaapi olla että nyt yritetään keinolla millä hyvänsä saada siirto SM:n alle epäonnistumaan ja sen puolesta voidaan kirjoitella vaikka mitä tänne mediaan.

Totuus taitaa kuitenkin olla se, että vastustajista suurin osa on johtotason henkilöstöä ainakin valvonnasta, koska he pelkäävät että heidän toimintaansa ruvetaan seuraamaan, koska nyt sitä ei ole VM:n toimesta tehty.

Kerrotko Poksaus myös mikä on Hartikaisen vaimon tämänhetkinen pesti tullissa, kun varmasti senkin tiedät kun kerran esille hänet jo otit?

Selvitysraportissa mainitaan haastateltavien nimet. Tampereen tullin” ”haastattelu” lienee ollut enemmänkin tutustumista johonkin toimipaikkaan vai miksi haastateltuja ei mainita nimiltä, Värri ja Hyytiäinen ovat harvoina saaneet nimimaininnan raporttiin eikä se ole sattumaa. Pitihän sitä jollain toimipaikalla käydä uskottavuuden nimissä…