Malttia liikenteeseen: Näin pelti rytisi tänään pitkin Etelä-Suomea – kuvakooste

Kotimaa 3.2.2012 11:57
Yli kymmenen autoa oli osallisina ketjukolarissa Turunväylällä Espoossa 3. helmikuuta 2012. Kuva Vesa Moilanen / Lehtikuva.

Ajokeli on tänään ollut huono erityisesti Etelä-Suomen teillä, joilla pelti on rytissyt reippaanlaisesti. Erilaisia kolareita on sattunut päivän mittaan kymmeniä, muun muassa Turun- ja Lahdenväylällä sekä Kehä III:lla ja Kehä I:llä.

Poliisin mukaan auto kannattaa tänään jättää kotiin – siitäkin huolimatta, ettei joukkoliikennekään suju ongelmitta.

”Aamun ja aamupäivän aikana on poliisin tietoon tullut jo yli kahdeksankymmentä liikenneonnettomuutta. Oman auto tulee käyttö tulee rajata vain ehdottoman välttämättömiin tilanteisiin”, poliisin julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

”Autolla aamulla töihin tulleita poliisi kehottaa jättämään auton työpaikalle esimerkiksi parkkihalliin mikäli se on mahdollista ja hakemaan auton viikonlopun aikana. Tämä siitäkin huolimatta, että julkisella liikenteellä on myös vaikeuksia. Joka tapauksessa kotiinlähtöä kannattaa tänään siirtää myöhäisemmäksi.”

Myös liikenneviraston tiedotteet kertovat, että tänään sattuu ja tapahtuu tavallista useammin:

  • Kehä III, klo 10:43. Kuninkaalan ja Kuusikon liittymän välillä itään päin ajettaessa tapahtui onnettomuus, jossa oli mukana raskas ajoneuvo.
  • Lahdenväylä, klo 12:11. Onnettomuus Kehä III:n ja Kehä I:n liittymän välillä Helsingin suuntaan ajettaessa. Poliisi ohjaa liikennettä.
  • Lahdenväylä, klo 12:41. Onnettomuus Kehä I:n liittymän kohdalla. Haittaa liikennettä ajosuunnassa Lahti. Tie on suljettu liikenteeltä.
  • Turunväylä, klo 13:18: Onnettomuus välillä noin 23 kilometrin päässä Helsingistä. Yksi ajokaista suljettu liikenteeltä Helsinkiin päin ajettaessa.
  • Lahdenväylä, klo 13:20. Onnettomuus Koivukylän liittymän kohdalla Lahteen päin ajettaessa.

Poliisi toivoo autoilijoilta pitkää pinnaa ja varovaisuutta: ”Kaikki kiire pois, sillä maltti on todellakin valttia tänään liikenteessä.”

Kolariautoja valmistellaan kuljetettavaksi pois onnettomuuspaikalta Turunväylällä Espoossa 3. helmikuuta 2012. Kuva Vesa Moilanen / Lehtikuva.
Kuva Vesa Moilanen / Lehtikuva.


Vesa Moilanen / Lehtikuva

Useiden autojen ketjukolari Lahdenväylällä Helsingissä 3. helmikuuta 2012. Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.
Useiden autojen ketjukolari Lahdenväylällä Helsingissä 3. helmikuuta
2012. Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.
Turunväylä. Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.
Useiden autojen ketjukolari Lahdenväylällä Helsingissä 3. helmikuuta 2012. Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.
Lahdenväylä. Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.
Lahdenväylä. Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.
Lahdenväylä. Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.