Mäkihyppääjä ja kaksi professoria palkittiin Nuorina menestyjinä

Kotimaa 26.4.2008 17:00

Mäkihyppääjä Janne Ahonen sekä professorit Petri Parviainen ja Jussi Taipale ovat vuoden Nuoria menestyjiä.

Nuorille lahjakkuuksille myönnettävän tunnustuspalkinnon jakaa Suomen Nuorkauppakamari. Janne Ahonen palkittiin henkilökohtaisen kasvun kilpailukategoriassa. Perusteluina ovat Ahosen omistautuminen lajilleen ja sen vaatimaan harjoitteluun, mutta silti hän on pystynyt yhdistämään mäkihypyn, perheen, yrittäjyyden ja muun harrastustoiminnan.

Professori Petri Parviainen Helsingin kauppakorkeakoulusta palkittiin akateemisen maailman kilpailukategoriassa. Perusteluina olivat Parviaisen aktiivisuus yhteisillä resursseilla toteutettavan työn tuottavuuden ja hyödyllisyyden edistäminen yhteiskunnassa. Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan kehittäminen on hakijalle suuri kutsumus. Parvinen on uuden ajan ajattelija, joka pystyy tekoihin ja omalla esimerkillisyydellään kannustaa nykyajan nuoria ihmisiä, tavoitteelliseen, yhteiskunnallisesti hyödylliseen ja eettisesti kestävään toimintaan. Myös Parviaisen henkilökohtaiset ansionsa ovat kunnioitusta herättäviä.

Professori Jussi Taipale palkittiin lääketieteen kilpailukategoriassa. Taipale on Helsingin yliopiston systeemibiologian professori ja Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessori. Uusi tutkimusala, systeemibiologia, tarkastelee kokonaisen järjestelmän toimintaa kokonaisuutena yksittäisten geenien tai molekyylien sijaan. Professori Taipaleen ryhmä etsii systeemibiologian avulla solun kasvun säätelyyn ja syövän syntyyn vaikuttavia geenejä.

Nuorkauppakamari on kansainvälinen jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Järjestö vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Nuorkauppakamari on tarkoitettu kaikille alle 40-vuotiaille itsensä kehittämisestä ja kouluttamisesta kiinnostuneille ihmisille. Kilpailun voittajat osallistuvat kansainväliseen JCI The Outstanding Young Persons of the World-kilpailuun.

Tuomaristossa olivat seuraavat henkilöt: Arkkipiispa John Vikström, Tanssitaiteilija Sami Saikkonen, FT, Dosentti, JCI TOYP-voittaja Johanna Ivaska, VTT, Kansallinen puheenjohtaja 2007 Petri Lahtinen, Suomen Nuorkauppakamarit ry., Konsernijohtaja Ole Johansson, Wärtsilä Corp., Toimitusjohtaja Jari Nordman, General Motors Finland Oy, Kansanedustaja Anne-Mari Virolainen, Eduskunta, Päätoimittaja Tapani Ruokanen, Suomen Kuvalehti, Viestintäjohtaja Liisa Partio, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Taiteilija, yrittäjä Aira Samulin, Pankinjohtaja, varatuomari Jani Vilpponen, Nordea.

Aiheesta lisää
Suomen Nuorkauppakamari