Litra savivettä aamupalaksi

Ruoasta on tullut monelle lähes uskonto. Lautaselta näkee terveysvalintojen lisäksi ihmisen poliittiset ja eettiset arvot.

Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Tähän mennessä Jaakko Savolahti, 35, on seissyt keittiössään Helsingin Töölössä ja odottanut, että pääsee raottamaan uunia, jossa hänen liha-juurespatansa on hautunut miedolla lämmöllä yön yli.

On siemailtu trendikästä pakuriteetä ja juteltu toista tuntia ruoasta.

Savolahti työskentelee personal trainerina ja seisoo, koska se on terveellisempää kuin istuminen. Ja kohta hän syö lounaaksi lautasellisen juurespataa, jossa on häränhäntiä, naudansydäntä ja -munuaisia, koska sekin on hänestä terveellistä ja vielä järkeenkäypää.

Hän syö päivässä lähes kilon lihaa, josta punaista lihaa on yli puoli kiloa.

Siis hetkinen –Savolahti syö jopa 330 kiloa lihaa vuodessa, kun eurooppalainen kuluttaa keskimäärin 80 ja yhdysvaltalainen 120 kiloa. Hän syö enemmän punaista lihaa päivässä kuin Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee suomalaisille viikossa.