Länsimetro salaa myös salaamista suositelleet asiantuntijalausunnot – ”Yhtiö ei salaa, emme vain julkista”

Metroyhtiön hallituksen puheenjohtajan mukaan myös konsulttien lausuntojen julkistaminen vaarantaisi yhtiön edun.
Kotimaa 20.4.2017 12:20
Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtajan Olli Isotalo (oik.) ja toimitusjohtaja Ville Saksi Aalto-yliopiston metroasemalla Espoon Otaniemessä 9. joulukuuta 2016.
Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtajan Olli Isotalo (oik.) ja toimitusjohtaja Ville Saksi Aalto-yliopiston metroasemalla Espoon Otaniemessä 9. joulukuuta 2016. © HEIKKI SAUKKOMAA / Lehtikuva

Länsimetro-yhtiö on tyrmännyt Suomen Kuvalehden pyynnön saada nähtäväkseen asiantuntijalausunnot, joiden perusteella yhtiö päätti salata metrohankkeen kustannus- ja viivästysraportin.

"Vastauksena pyyntöösi saada asiantuntijalausunnot, totean, että yhtiö päätti, ettei se julkista selvitysraporttia.  Yhtiö ei myöskään julkista niitä asiantuntija-arvioita joissa on käsitelty ja arvioitu tuota raporttia", Länsimetron hallituksen puheenjohtaja ja Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo vastasi sähköpostitse.

Länsimetro on hankkinut lausunnot kahdelta asianajotoimistolta: Uoti, Sotamaa & Co:lta ja Brander & Mannerilta. Isotalon mukaan asiantuntijalausuntojen julkistamatta jättäminen perustuu yhtiön etuun – samoin kuin itse raportin salaaminen.

"Varsinaisesti yhtiö ei salaa, vaan emme vain julkista", Isotalo selitti.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu