Länsimetro salaa myös salaamista suositelleet asiantuntijalausunnot – ”Yhtiö ei salaa, emme vain julkista”

Metroyhtiön hallituksen puheenjohtajan mukaan myös konsulttien lausuntojen julkistaminen vaarantaisi yhtiön edun.
Kotimaa 20.4.2017 12:20
Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtajan Olli Isotalo (oik.) ja toimitusjohtaja Ville Saksi Aalto-yliopiston metroasemalla Espoon Otaniemessä 9. joulukuuta 2016.
Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtajan Olli Isotalo (oik.) ja toimitusjohtaja Ville Saksi Aalto-yliopiston metroasemalla Espoon Otaniemessä 9. joulukuuta 2016. © HEIKKI SAUKKOMAA / Lehtikuva

Länsimetro-yhtiö on tyrmännyt Suomen Kuvalehden pyynnön saada nähtäväkseen asiantuntijalausunnot, joiden perusteella yhtiö päätti salata metrohankkeen kustannus- ja viivästysraportin.

"Vastauksena pyyntöösi saada asiantuntijalausunnot, totean, että yhtiö päätti, ettei se julkista selvitysraporttia.  Yhtiö ei myöskään julkista niitä asiantuntija-arvioita joissa on käsitelty ja arvioitu tuota raporttia", Länsimetron hallituksen puheenjohtaja ja Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo vastasi sähköpostitse.

Länsimetro on hankkinut lausunnot kahdelta asianajotoimistolta: Uoti, Sotamaa & Co:lta ja Brander & Mannerilta. Isotalon mukaan asiantuntijalausuntojen julkistamatta jättäminen perustuu yhtiön etuun – samoin kuin itse raportin salaaminen.

"Varsinaisesti yhtiö ei salaa, vaan emme vain julkista", Isotalo selitti.