Gourmet'ta koronan aikaan

Gourmet 09.04.2020 06:00
Mikko Numminen
Inarin kylmäsavustettua siitakesientä kvitteni-ponzukastikkeessa.
Inarin kylmäsavustettua siitakesientä kvitteni-ponzukastikkeessa.

Ravintola Inari sai helmikuussa ensimmäisen Michelin-tähtensä. Normaalisti se tarkoittaisi kuukausien varauslistaa. Nyt annoksiin pääsee käsiksi jopa päivän varoajalla – jos on valmis viimeistelemään ne kotona. Toinen helsinkiläinen tähtiravintola Ora on vaihtanut à la carten sushiin. Poikkeustila on mullistanut noutoruoan tarjonnan suurissa kaupungeissa. Laadukas takeaway helpottaa arkea ja auttaa ravintoloita pahimman yli. Kortteliravintoloiden tarjontaan kannattaa tutustua.

Ravintola Inari, Albertinkatu 19, Helsinki, theplatform.pro.
Ora, Huvilakatu 28, Helsinki, orarestaurant.fi.

Valinnat
Tietokirja

Oleg Gordijevski oli lännen tietolähde KGB:ssä.

Esseitä

Tommi Melender kuuluu miehenä olemista pohtiviin kirjallisuusmiehiin.

levytärpit

Rödberg-trio tarttui mestarisäveltäjään uudella otteella.

Gourmet

Mustanruskean perinneherkun juuret ovat tiettävästi muinaisessa Mesopotamiassa.

Sarjakuva

Aidot kolmen omenan korkuiset siniset oliot ovat palanneet. Jälleennäkemiseen liittyy riemua ja surua.

Musiikki

Rockin' Bones -kokoelma yhdistää tekstit ja taustat.

Avainsanat
Sisältö