Kuntapoliitikot eivät säikähdä Malmin rakentamisen hiilijalanjälkeä – ilmastopäästöt ”ulkoistetaan” sementtiteollisuuspaikkakunnille

SK kysyi Malmin rakentamisen ympäristövaikutuksista Helsinkin viiden suurimman valtuustoryhmän johtajilta. Vaihtoehtoa Malmin 13 000 asunnon rakentamiseksi muualle ei ole olemassa.
Kotimaa 19.2.2019 15:56
Jyri Raivio
Malmin lentoasemarakennus heinäkuussa 2016.
Malmin lentoasemarakennus heinäkuussa 2016. © VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Lentotoiminta Malmin lentoasemalla päättyy näillä näkymin kymmenen kuukauden kuluttua.

Vuoden 2020 alussa kentälle ilmaantuu kaupungin suunnitelmien mukaan lentokoneiden asemasta työkoneita, jotka ensi töikseen siirtävät maakaasuputken kulkemaan kentän eteläpuolelta sen pohjoisosiin.

Vuonna 2022 on tarkoitus aloittaa talojen rakentaminen. Kentän tilalle aiotaan rakentaa 25 000 asukkaan ja 13 000 asunnon lähiö.

Ensin rakennetaan 300 hehtaarin suuruisen suunnittelualueen reunoille, joissa rakennusmaa on kantavaa eikä raskasta esirakentamista eli savisen maan stabilointia tarvita.

Myöhemmin siirrytään nykyiselle kenttäalueelle eli Tattarisuolle, jonka osuus koko alueesta on kaavarunkoluonnoksen selostuksen mukaan noin puolet eli 150 hehtaaria. Sen esirakentaminen on valtava urakka.