Avioeroihin yritetään koota pika-apua

Kunnissa on kehitetty varhaista apua, jotta huoltoriidat lapsista vähenisivät. Pahimmat riidat keskitetään jatkossa viiteen tukikeskukseen yliopistosairaaloiden alueelle.

kotimaa 11.10.2019 06:00
Päivi Ängeslevä
Pyydä apua -nappi on yksi esimerkki lapsiperheille suunnatuista verkon palvelukanavista. Se on käytössä monissa maakunnissa.
Pyydä apua -nappi on yksi esimerkki lapsiperheille suunnatuista verkon palvelukanavista. Se on käytössä monissa maakunnissa.

Eron ensiapupiste, erotyöntekijä ja Pyydä apua -nappi ovat varhaisen eroauttamisen uusia palveluja, joita on viime vuosina kokeiltu useissa kunnissa.

Niillä pyritään ehkäisemään lasten huoltoriitoja, jotka voivat kärjistyä ja pitkittyä.

Varhaista eroapua on kehitetty lapsi- ja perhepalvelujen LAPE-muutosohjelmassa, joka oli yksi Juha Sipilän (kesk) hallituksen kärkihankkeista. Ohjelma jatkuu edelleen pääministeri Antti Rinteen (sd) hallituskaudella.

 

Uudellamaalla on kokeiltu eron ensiapupisteitä, jotka tarjoavat apua tunteiden setvimiseen ja oikeudellisiin kysymyksiin. Vantaan kokeilu päättyi keväällä, koska kävijät eivät löytäneet palvelua. Helsingin ja Espoon pisteet ovat jatkaneet.

Apua saa, kunhan kävelee tukipisteeseen. Espoossa sinne voi myös soittaa.

Sisältö