Kova jätkä: Pääministeri Sipilä lentää itse suihkukonetta virkamatkoillaan – omalla kustannuksellaan

Erityisavustaja Riina Nevamäkeä ei ole pelottanut Sipilän kyydissä: ”Hän on hyvä ja tarkka, kuten kaikissa muissakin töissään.”
Kotimaa 4.12.2016 08:20
Anne Moilanen
Pääministeri Juha Sipilän ohjaama suihkukone laskeutui Maarianhaminan lentokentälle Ahvenanmaalle 30. kesäkuuta 2016.
Pääministeri Juha Sipilän ohjaama suihkukone laskeutui Maarianhaminan lentokentälle Ahvenanmaalle 30. kesäkuuta 2016. © Stefan Öhberg / Nya Åland / Lehtikuva

Torstaina, heinäkuun 14. päivänä vuonna 2016 Helsinki-Vantaan lentoaseman hallista rullasi valkoinen Cessna 525, kuudesta seitsemään matkustajaa vetävä liikesuihkukone. Ohjaimissa istui pääministeri Juha Sipilä (kesk). Sipilä oli lähdössä virkamatkalle Mongoliaan ASEM-huippukokoukseen, joka pidettiin pääkaupunki Ulan Batorissa.

Kyydissä istui ainakin yksi henkilö, pääministerin kansainvälisistä asioista vastaava virkamiesavustaja Anna-Kaisa Heikkinen. Hän oli lähdössä avustamaan pääministeriä tämän virkamatkalle. Sipilä maksoi itse yksityislennon.

Siinä kaikki, mitä Sipilän Mongolian-lennosta julkisesti tiedetään.

”Osa Sipilän virkamatkoista on tehty hänen vuokraamallaan lentokoneella tai hänen hallinnassaan olevalla koneella. Hän on maksanut itse kaikki kulut. Me emme tiedä sen tarkemmin yksityiskohtia, eikä niistä ole asiakirjojakaan. Tämä vertautuu siihen, että virkamies käyttäisi omaa autoaan”, sanoo alivaltiosihteeri Timo Lankinen valtioneuvoston kansliasta.