Kremlin asialla, Suomen rahoilla

Venäläisten maahanmuuttajien kotoutusta on vuosikausia pyöritetty tekaistuilla hankkeilla, valheellisilla asiakirjoilla ja yhteydenpidolla Venäjän poliittiseen johtoon.

Kotimaa 16.02.2018 06:00
teksti Outi Salovaara Grafiikka Mika Soikkeli

Näytelmän voi sanoa alkaneen vuonna 2004. Pääosaa esittää kauas synnyinseuduiltaan joutunut, rakastunut venäläinen pariskunta. Toistensa lisäksi he rakastavat syvästi myös entistä kotimaataan.

Suomeen asettuneesta määrätietoisesta kaksikosta sukeutuu kansainvälisiä nuorisojärjestöjohtajia, joilla on suurilta kuulostavia hankkeita ja jotka paistattelevat Kremlin loisteessa.

Tärkeässä sivuroolissa ovat suomalaiset ja muut eurooppalaiset veronmaksajat, jotka rahoittavat vakuuttavasti esiintyvän pariskunnan nuorisohankkeita.

Veroeuroilla on tarkoitus kotouttaa venäläisiä maahanmuuttajanuoria uuteen kotimaahan. Pariskunnan oma kotoutuminen jää puolitiehen. Suomen kieli ei suju, ja uuden kotimaan pelisääntöjen noudattaminen on vaikeaa.

On tekaistuja työllistämishankkeita, vilpillisiä asiakirjoja, keksittyjä juristin tutkintoja, avustuseurojen takaisinperintää, myttyyn menneitä koulutushankkeita ja raivoisia riitoja toisten venäjänkielisten kanssa.

Avainsanat
Sisältö