Kolmea ammuttu koulussa Tuusulassa

Kotimaa 7.11.2007 11:22

Tuusulassa Jokelan koulukeskuksessa on poliisin mukaan ammuttu kolmea ihmistä. Koulussa on edelleen meneillään piiritystilanne. Poliisin mukaan ampuja on 18-vuotias mies. Myös poliisia kohti on ammuttu.

Jokelan koulussa Tuusulassa on ammuttu kolmea ihmistä. Töölön sairaalan lääkintäjohtajan Eero Hirvensalon mukaan uhrien vammoista ei ole tietoa. Hän kertoo, ettei uhrien luokse ole vielä päästy.

Koulussa on meneillään piiritystilanne. Keski-Uudenmaan poliisin mukaan myös poliisia kohti on ammuttu.

Ampumavälikohtaus alkoi kesken oppitunnin, kun koulun abiturientti alkoi yllättäen ammuskella käsiaseella, kertoo Tuusulan kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Merja Kuusisto.

Kuusiston mukaan tilanne koulussa on edelleen epäselvä. Tiettävästi ainakin osa oppilaista pääsi pakenemaan luokan ikkunoista.

Jokelan kirkolle perustetaan kriisikeskus, joka antaa tietoa mm. oppilaiden vanhemmille.

Jokelan yläasteen oppilaita on siirretty ampumavälikohtauksen takia muihin kouluihin. Tuusulan kunnan sivistystoimenjohtajan Esa Ukkolan mukaan heitä on siirretty Pertun, Kolsan ja Lepolan kouluihin.

Jokelan työväentalolle on avattu kriisikeskus.

Pertun koulun rehtori Markus Torvinen kertoo, että välikohtauksen vuoksi Pertun koulun oppilaita ei tällä hetkellä päästetä kotiin. Vanhemmat voivat ottaa kouluun yhteyttä tai tulla hakemaan oppilaat pois koulusta.

Meilahden, Peijaksen ja Töölön sairaalat sekä Lastenklinikka ovat varautuneet ottamaan vastaan mahdollisia Tuusulan kouluammuskelussa haavoittuneita.

Vastaava lääkäri Eero Hirvensalo Töölön sairaalasta kertoo, että uhreja on ainakin kolme. Heidän vammoistaan tai iästään ei ole tietoa.

(STT)

Katso video Jokelan koulukeskuksesta:

Siirry kuvagalleriaan