Säilykkeistä maksukorttiin

Maksukortille ladattava EU:n ruoka-apu lisää avunsaajan valinnanvapautta, mutta lisää väärinkäytösten riskiä.

Suomessa  on jaettu vuosittain EU:n ruoka-apua noin 4,5 miljoonaa euroa. Ensi vuonna apua annetaan säilyke- ja kuivatuotteiden sijaan maksukortille ladatun rahan muodossa. Mitä hyötyä muutoksesta on avunsaajille, Ruoka-apu.fi:n projektipäällikkö Reetta Nick?

”Voi valita itselleen parhaiten sopivia elintarvikkeita, jotka eivät vaadi välttämättä laajoja kokkaustaitoja. Erityisruokavalioita voi ottaa myös paremmin huomioon.”

Mitkä tahot pääsevät jakamaan maksukortteja?

”Vastaus on vielä avoin. Ruokavirasto antaa yksityiskohtia hankehausta myöhemmin. Kaikki nykyiset ruoka-aputahot eivät toisaalta halua jakaa maksukortteja. Hankkeisiin liittyy paljon byrokratiaa, ja on iso vastuu päättää, kuka saa maksukortin.”

Avainsanat
Sisältö