Kittilä: Erottamisraportista löytyi taas ”vakavasti virheellistä tietoa”

Valtuuston puheenjohtaja esittää tänään valtuustolle, että kunnanjohtajan erottamisprosessi keskeytettäisiin.
Kotimaa 29.9.2014 13:00
Kittilän valtuustosali. © Timo Veijalainen / AV-LAPPI

Kittilän kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamista valmistelleen tilapäisen valiokunnan virallisesta raportista on löytynyt vakavasti virheellistä tietoa  nyt jo toistamiseen.

Suomen Kuvalehti löysi uuden virheellisen tiedon raportista viikonvaihteen aikana.

Virheellinen tieto koskee hissiyhtiön aiemman hallituksen tekemää rikosilmoitusta joulukuussa 2013. Raportissa väitetään, että yhtiön hallitus ei olisi vaatinut rangaistusta Jouni Palosaarelle. Tosiasiassa yhtiön hallitus vaati rangaistusta.

Rikoskomisario Pekka Mäkelän mukaan esitutkintaa ei olisi aloitettu ilman asianomistajan esittämää rangaistusvaatimusta.

Virhe löytyy raportin sivulta 10, ja virheellinen tulkinta on tällainen:

”Kunnanjohtaja on selvityksissään viitannut siihen, että myös Oy Levi Ski Resort Ltd:n hallitus on 18.12.2013 päättänyt tehdä asiassa rikosilmoituksen. Yhtiön rikosilmoituksen mukaan yhtiö ei ole kuitenkaan vaatimassa rangaistusta syylliseksi epäillylle, vaan ilmoituksen mukaan rangaistusta vaativat vain Kittilän kunta ja Levin Matkailukeskus Oy. Verratessaan tehtyjä rikosilmoituksia valiokunta ei voi välttyä käsitykseltä, että yhtiö on tehnyt rikosilmoituksen vain sen vuoksi, että asia tutkittaisiin, koska Kittilän kunnan ja Levin Matkailukeskus Oy:n ilmoitusta ei ole otettu käsiteltäväksi puuttuvan asialegitimaation vuoksi.”