Kanava: Toimittajat kantavat huolta viestinnän ja journalismin rajasta – mutta hämärtävät samaa rajaa itse

Journalismissa eettisyys on olennaisten tietojen esiin tuomista, viestijälle se on omien etujen mukaisen tiedon tarjoamista, kirjoittaa Pauliina Penttilä Kanava-lehdessä.
Kotimaa 5.12.2021 20:34
STM:n osastopäällikkö Taneli Puumalainen, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila (oik) tiedotustilaisuudessa 15. lokakuuta. Kuvituskuva.
STM:n osastopäällikkö Taneli Puumalainen, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila (oik) tiedotustilaisuudessa 15. lokakuuta. Kuvituskuva. © Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Toimittajat yrittävät pitää journalismin ja viestinnän rajaa kirkkaana, mutta samaan aikaan toimitukset hämärtävät itse samaa rajaa. Journalismille selvä raja on elinehto, kirjoittaa Pauliina Penttilä Kanava-lehden numerossa 7/2021. Suomen Kuvalehti julkaisee Kanavassa aiemmin julkaistuja tekstejä verkossa.

 

Toimittajat ovat kritisoineet Ylen esittämää dokumenttisarjaa Hullu vuosi 1991 siitä, että sarjan juontajana ja toimittajana esiintyy Esko Aho (kesk). Journalistisesta näkökulmasta ratkaisu ei sovi: vuonna 1991 pääministerinä toiminut Aho on vahvasti osallinen tapahtumissa, joita sarja käsittelee.