Juttu sarjahukuttajasta vakuutti raadin – Suomen Kuvalehden toimittajat ehdolla Bonnier-palkinnon saajiksi

SK keräsi ehdokkuuksia myös Aikakausmedian Edit-kilpailussa.
Kotimaa 15.2.2018 10:56

Suomen Kuvalehden toimittajat Aurora Rämö ja Elina Järvinen. © Jarmo Wright

Suomen Kuvalehden toimittajat Elina Järvinen, 46, ja Aurora Rämö, 30, ovat ehdolla Bonnierin journalistipalkinnon Vuoden juttu -sarjassa artikkelillaan, joka käy läpi henkirikoksista tuomitun sarjahukuttaja Pekka Seppäsen vuosikausia kestänyttä rikosvyyhtiä.

Palkintolautakunnan mukaan Järvisen ja Rämön juttu pohjoiskarjalaisesta sarjahukuttajasta oli hyytävä tarina maailmasta, jollaista luulisi löytyvän vain fiktiosta.

”Jutussa kerrottiin maatilan isännästä, joka terrorisoi ympäristöään monin tavoin vuosien ajan. Miehen omistamissa kiinteistöissä ehti kuolla epäselvissä olosuhteissa kahdeksan ihmistä ennen kuin riittävää näyttöä miehen pysäyttämiseksi saatiin. Rämön ja Järvisen juttu oli huolella rakennettu ja eleettömyydessään vaikuttava matka suomalaisen yhteiskunnan pimeälle puolelle”, palkintolautakunta perustelee.

”Juttu oli tärkeä, koska rikostapaus jatkui niin kauan, uhreja oli niin paljon ja oli huonosti tiedossa, mitä oli oikeasti tapahtunut”, sanovat ehdokkaat itse.

 

Bonnierin Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Palkintoja jaetaan neljässä kategoriassa, jotka ovat vuoden juttu, vuoden journalistinen teko, vuoden kirja ja vuoden journalisti. Jokaisessa kategoriassa kilpailee kolme ehdokasta. Palkinnon perusteena on jokin merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana.

Suuren Journalistipalkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB. Jokaisen palkinnon arvo on 7 500 euroa. Palkintojen saajat julkistetaan keskiviikkona 14.3. suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla kello 20.

Vuoden juttu -ehdokkaan voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

 

Myös Aikakausmedian järjestämän Editkilpailun vuoden 2017 sarjojen voittajaehdokkaat on nimetty. Suomen Kuvalehti on neljässä eri sarjassa kolmen palkintoehdokkaan joukossa. Kilpailun tulokset selviävät 15.3.

Vuoden juttu yleisölehdessä, feature -sarjassa ehdolla on Aurora Rämön ja Elina Järvisen juttu sarjahukuttajasta. Työryhmään kuuluivat toimittajien lisäksi editori Reijo Vahtokari ja AD Vesa Tuukkanen.

Vuoden juttu yleisölehdessä, lifestyle -sarjassa puolestaan kilpailee toimittaja Vappu Kaarenojan juttu ”Täällä Pohjantähden alla”. Työryhmään kuuluivat valokuvaaja Pekka Holmström, sisustustoimittaja Jenni Juurinen, editori Riikka Karhunen ja AD Laura Villi.

Vuoden lifestyle-kuva -sarjassa kilpailee valokuvaaja Pekka Holmström Täällä Pohjantähden alla” -juttuun ottamilla kuvillaan. Vuoden henkilökuva -sarjassa on ehdokkaana valokuvaaja Vesa Tyni ja hänen kuvansa Ritva ”Kike” Elomaata käsittelevässä henkilöjutussa.

 

Juttua on täydennetty 15.2. klo 16.29 ja 20.53. Lisätty tiedot Edit-kilpailun ehdokkaista.