Jörn Donner erosi Sdp:stä – miksi?

Kotimaa 13.1.2011 15:00
Jörn Donner Kuva Heikki Saukkomaa / Lehtikuva.

Kulttuurivaikuttaja ja entinen kansanedustaja Jörn Donner kertoo perjantaina 14. tammikuussa ilmestyvässä Suomen Kuvalehdessä viettävänsä pitkiä jäähyväisiä Sdp:stä.

”Nyt olen päättänyt juhlia pitkiä jäähyväisiä politiikasta ja puolueista, hieman toisin kuin Raymond Chandlerin kuuluisassa romaanissa, jossa kertojaminä Marlowe uskollisena muistelee kuollutta ystäväänsä, joka ei sitten ollutkaan kuollut. En ole herättämässä mitään tai ketään henkiin”, Donner kirjoittaa.

”Ilman surua ja haikeutta olen havainnut, että työkykyinen, kieliä osaava, kokenut mieshenkilö ei ole kovin haluttu politiikan piirissä, mikä johtunee siitä että hän on aivan liian vanha, 77 vuotta tätä kirjoittaessa, ja lisää ikää tulee jatkuvasti. Viime eduskunnan ikäpuhemies oli Claes Andersson, joka on minua neljä vuotta nuorempi. Hänkin jätti sitten väliin.”

”Erosin sd-puolueesta ja tulin uudelleen jäseneksi, kun katsoin, että Paavo Lipposta oli väärin perustein ja kyseenalaisin menetelmin hankituilla juoruilla mollattu, tuloksena Anneli Jäätteenmäen lyhyt kananlento valheineen kaikkineen. Sillä tiellä olen ollut lähes kahdeksan vuotta, ja ilman suurempaa kitkaa. Mutta nyt on aika vetää johtopäätöksiä ja viettää pitkiä jäähyväisiä.”

”Ajattelin että sen tekee passiivisesti niin, että ei maksa jäsenmaksuja”, kertoo Donner SK:lle.

Lue Jörn Donnerin kirjoitus kokonaisuudessaan perjantaina 14. tammikuuta ilmestyvästä Suomen Kuvalehdestä.