Jorma Sairanen kertoo uskomattomasta tunaroinnista: Näin Nelosen uutiset tuhottiin

Jorma Sairanen toimi sekä MTV:n että Nelosen johtajana kaupallisen tv:n huippuvuosina. Ote hänen muistelmateoksestaan.
Kotimaa 25.3.2017 15:33
Kalle Kinnunen ja Jorma Sairanen
Nelonen ja HS aloittivat yhteiset uutislähetykset joulukuussa 2012. Sanoma Newsin Pekka Soini kuvaa uutisankkuri Marco Bjurströmiä (vas.), toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukosta, päätoimittaja Mikael Pentikäistä ja uutisankkuri Mikko Hirvosta.
Nelonen ja HS aloittivat yhteiset uutislähetykset joulukuussa 2012. Sanoma Newsin Pekka Soini kuvaa uutisankkuri Marco Bjurströmiä (vas.), toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukosta, päätoimittaja Mikael Pentikäistä ja uutisankkuri Mikko Hirvosta. © Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Alla julkaistava teksti on toimitettu ote Kalle Kinnusen ja Jorma Sairasen 27. maaliskuuta ilmestyvästä teoksesta Daddy Cool (Teos).


Nelosen tumpelointi oli Sanomien suuren strategian määräämää.

Tapa, jolla Nelosen uutistoiminta runneltiin, jää suomalaisen television historiaan. Siihen tarvittiin useita toinen toistaan typerämpiä ratkaisuja ja ihmiset, joilla oli kyky toteuttaa ne silloinkin, kun lähenevä katastrofi oli jo ilmeinen.

Katsoin tätä tuhoa kuin Rooman paloa.

Yksi syy lähdölleni takaisin Maikkarille oli Sanomien soutaminen ja huopaaminen sen suhteen, miten toimintaa kehitetään. Jos asioita oltaisiin viety rohkeasti eteenpäin, Nelonen olisi voinut nousta jo aivan 2000-luvun alussa MTV:n ohi katselussa.