Tappioiden kausi

Jalkapallo-otteluita ei saada taloudellisesti kannattaviksi, mutta pelit alkavat silti, sanoo liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Jalkapallon Veikkausliiga alkaa heinäkuussa. Miten yleisön turvallisuudesta huolehditaan, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa?

”Se on samantyyppistä kuin tällä hetkellä kaupoissa ja muualla on. Esimerkiksi turvavälit ja paljon kulkureittejä, jotta ihmismassoja ei pääse syntymään. Varmasti tulee myyntipisteiden rajoittamista ja käsien desinfiointipaikkoja. Sehän tässä on hyvä, että tämä on ulkoilmalaji.”

Otteluihin saa osallistua enintään 500 henkilöä, mukaan lukien pelaajat ja henkilökunta. Miten otteluiden pelaamisesta saadaan taloudellisesti kannattavaa?

”Ei saadakaan.”

Mitä se tarkoittaa?

”Jokainen on joutunut sopeutumaan, ja tiettyjä korjausmalleja on saatu aikaan. Palloliitto saa meiltä lainoituksen, ja ministeriö on avannut pienimuotoisen tuen, jolla pystytään jonkun aikaa säätämään tulovirtoja. Henkilöstön kanssa on tehty määräaikaisia palkanalennussopimuksia. Odotus on, että jossain vaiheessa päästään vähän normalisoimaan elämää.”

Sisältö