Jaakko Iloniemi: ”Kyllä heikkous on hirmuinen, jos pakolaiset ovat Euroopalle liian suuri koettelemus”

Kansanäänestykset ovat poliittista pelkuruutta, sanovat kirjan julkaisseet Jaakko Iloniemi, Martti Ahtisaari ja Tapani Ruokanen.
Kotimaa 4.10.2016 18:33
Journalisti ja teologi Tapani Ruokanen (vas.), rauhannobelisti ja presidentti Martti Ahtisaari sekä diplomaatti ja ministeri Jaakko Iloniemi Miten tästä eteenpäin -kirjan julkistamistilaisuudessa Helsingissä 4. lokakuuta 2016. © HEIKKI SAUKKOMAA / Lehtikuva

Suomeen tuli vuoden sisällä noin 30 000 turvapaikanhakijaa, ja heistä 20 000 ollaan aikeissa karkottaa.

”Jos 5,5 miljoonan ihmisen keskuuteen tulee 10 000 uutta ihmistä, järjellä ja kohtuudella siitä ei voi tehdä suurta ongelmaa”, sanoo kokenut diplomaatti, ministeri Jaakko Iloniemi uutuuskirjassa Miten tästä eteenpäin -kirjassa (Docendo).

Kirjan kaksi muuta keskustelijaa ovat rauhannobelisti, presidentti Martti Ahtisaari ja journalisti Tapani Ruokanen. Kolmikko ruotii laajaa ajankohtaisten teemojen kirjoa: Lähi-idän kriisin aiheuttamaan pakolaisuutta, Euroopan tilaa, Venäjää, konfliktien lopettamista, Natoa, hyvinvointivaltion tilaa. Ja paljon muuta.

Ruokanen purki keskustelut kirjaksi, joka etenee trialogina, kukin kertoo vapaasti ajatuksiaan ja haastaa toisten näkemyksiä.