Jäähyväiset Irakille: Viimeinen partio Bagdadin kaduilla

SK:n toimitus
Kotimaa 3.7.2009 08:15

Irak Bagdad Amerikkalaisten sotilaiden ja irakilaisten poliisien mukana Bagdadin kaduilla. Heinäkuun alusta lähtien amerikkalaiset eivät ole saaneet lähteä partioon Bagdadissa, elleivät irakilaiset poliisit hae heitä tukikohdan portilta.

Pääosan amerikkalaisista on tarkoitus vetäytyä Irakista vuoden 2011 loppuun mennessä. Kun amerikkalaiset lähtevät, leimahtaako sisällisota uudelleen?

Keskustelu

Toivo paremmasta on varmaan kaikilla eikä vähiten Irakilaisilla.Usa:n joukotkin hyväksyivät lopulta sen tosiasian,että asukkaiden luottamus on voitettava ennen kuin tuloksia saavutetaan.Lopulta oli otettava käyttöön kenr. D.Petraliuksen ”Mosulin pormestarin” opit ja kuunneltava asukkaiden huolet ja murheet arkielämässä.eikä vain käymässä potkaisemassa ovi sisään ja mylläämällä talo ympäri. Pienistä katkerista lapsista kasvaa vain uusi vastustajien joukko. Toivottavasti paikallisilla viranomaisilla on nyt tappionsietokykyä sillä sitä taatusti tullaan koettelemaan kovalla kädellä.Maan talouden kuntoon saattaminen on nyt tärkeintä, koska köyhyydestä ja kurjuudesta sikiää vain uusi vallankumous.