Hovioikeus kovensi Jari Aarnion tuomioita – Trevocin johtajat vankilaan

Rikosseuraamuslaitos päättää pian Trevocin johtajien vangitsemisen ajankohdasta.
Kotimaa 30.9.2016 12:29
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 8. maaliskuuta 2016.
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 8. maaliskuuta 2016. © ANTTI AIMO-KOIVISTO / Lehtikuva

Helsingin hovioikeus tuomitsi Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Se kovensi näin merkittävästi käräjäoikeuden kesäkuussa 2015 antamaa tuomiota, joka oli yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden mittainen.

Hovioikeus hyväksyi kaikki syyttäjän rangaistusvaatimukset. Sen mukaan Aarnio oli muun muassa syyllistynyt törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen. Lisäksi Aarnio tuomittiin törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjuksen ottamisesta. Tuomio koveni tältä osin, sillä käräjäoikeus oli tuominnut Aarnion lahjuksen ottamisesta, mutta hylännyt kokonaan syytteen törkeästä petoksesta.

Hovioikeus katsoi, että Aarnio oli ollut esteellinen valmistellessaan Helsingin poliisilaitoksella laitehankintoja Trevocilta. Hovioikeuden mukaan Aarniolla oli oma, tai ainakin hänen edustamansa tahon, taloudellinen intressi Trevocissa. Tästä syystä Aarnio syyllistyi virka-aseman väärinkäyttämiseen.