Henkilökuvassa Ismo Alanko nyt ja 15 vuotta sitten

Kotimaa 22.6.2011 12:00

Rokkari Ismo Alangosta tehtiin Hän-haastattelu 15 vuotta sitten. Oliko nyt vastassa sama mies?

Laulaja-lauluntekijä Ismo Alanko Helsingissä 29. lokakuuta 2010. Kuva Pekka Sakki / Lehtikuva.

Haastattelin juhannuslehteen (SK 25-26) muusikko Ismo Alankoa, 50, Hän-henkilöjuttua varten.

Kaivellessani taustatietoja törmäsin Alangosta tehtyyn toiseenkin Hän-juttuun, joka oli kirjoitettu Suomen Kuvalehteen 15 vuotta sitten. Toimittajana oli Susanne Päivärinta, joka nyt jo on siirtynyt television puolelle.

Oli vitsikästä vertailla juttuja. Melko villisti taitetun (verratkaa vaikka!) jutun kohde tuntui muuttuneen hyvinkin paljon rennommaksi kuin mitä tämä oli vuonna 1996. Tietyllä tavalla kohde kuitenkin vaikutti tasan yhtä ehdottomalta kuin mitä taustaksi kaivetun jutun rivien välistä saattoi lukea.

Ja ainakin yksi asia oli pysynyt samana: mies puhui mieluiten ja elävimmin musiikista. Aivan kuten nytkin. Kun puheeksi tulivat biisit, muusikon kasvojen ilmeet sulivat ja naamalle puhkesi autuas hymy.

Susanne Päivärinta oli päättänyt tehdä jutun kuultuaan Alangon soittoa keikalla. Vuonna 1996 Ismolla oli meneillään sooloprojekti, joka oli startannut, kun Sielun Veljet lopettivat 1990-luvun alussa.

Jutussa Päivärinta kirjoittaa: ”En istu katsomossa siksi, että olisin tekemässä juttua Ismo Alangosta. Päinvastoin teen jutun, koska satuin olemaan Alangon konsertissa.”

Itse aloin kuunnella Ismon musiikkia vasta Pulu-levyn aikoihin vuonna 1998. Olen aivan tietämätön Siekkareiden keikoista, mitä nyt Youtubesta olen niitä kytännyt näin jälkikäteen. En myöskään ole nähnyt Ismoa soittamassa livenä. Levyt riittivät tuossa elämäntilanteessa.

On ilahduttava huomata, että jotkut artistit kestävät aikaa – paremmin kuin esimerkiksi lehden taitto.

Lue  Hän-henkilökuvat Ismo Alangosta (pdf-tiedostona) vuodelta 1996 ja 2011.