Twiittaava kokki: Henri Alén kertoo, mitä kannattaa syödä

Alén suosittelee yksikertaisia, edullisia ja nopeita reseptejä.
Hän 14.3.2014 05:00

Henri Alén haluaa suomalaisten suhtautuvan ruokaan rennosti. © Sampo Korhonen

Ravintolanomistaja ja kokki Henri Alén mulkoilee S-marketin lastenruokahyllyn purkkien tuoteselosteita. Pääruoka: Vesi, keitetty täysjyvämakaroni 18 % (täysjyvädurumvehnä), sianliha (9 %), porkkana, sipuli, paprika, tomaattisose, riisitärkkelys, kasviöljyt (rypsi, auringonkukka), kotimainen kurkku ja valkopippuri. Parasta ennen 11/2015. 

Jälkiruoka: Persikkasose (48 %), päärynä, täysmehu tiivisteestä (26 %), päärynäsose (18 %), tapiokatärkkelys ja C-vitamiini. Parasta ennen 5/2015.

”Tässä ovat suomalaislasten ensimmäiset makukokeilut”, hän sanoo.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu