Mihin maailma tarvitsee kallista pikakahvia? Kalle Freese tietää – ja myös kertoo sen

San Franciscossa asuva mestaribarista Kalle Freese, 24, aikoo valloittaa kahvikeksinnöllään maailman.
Hän 4.9.2016 18:31
Kalle Freesen liikeidea lähti itsekeskeisestä ajatuksesta valmistaa itselle pikakahvia. © Petri Kaipiainen

Kymmenen sentin muovisessa koeputkessa on tummaa, hienohkoa kahvijauhetta. Putkilon päälle liimatussa punaisessa tarrassa lukee Sudden Coffee. Se tarkoittaa yhtäkkistä kahvia.

Kalle Freese, 24, istuu helsinkiläisen Good Life Coffee -kahvilan pöydässä ja valmistautuu sekoittamaan kupillisen pikakahvia. Se ei käykään tuosta vain.

Kahvilan barista kysyy, ehkä puoliksi leikillään, onko 97,5-asteinen vesi sopivaa.

Freese ei naura. Hän toteaa, että vesi on liian kuumaa ja pyytää kannullisen kylmää vettä.

Sitten hän kaivaa repustaan pikkuruisen vaa’an ja laskee kahvikupin sille. Hän avaa putkilon korkin, kaataa murut kupin pohjalle ja valuttaa pyörittävällä liikkeellä kuumaa vettä kuppiin.