Kai Mykkänen nousi vuodessa ministeriksi – Kympin poika käyttää bussia, puhuu venäjää ja osaa numerot

Kokoomuksen nouseva tähti saa usein selitellä, miksi hän ei ole vihreä.
Tuomo Lappalainen
Hän 10.9.2017 10:52
Erityisavustaja Pasi Rajalan ilme on sen näköinen, että ministerin ehdotus ei tällä kertaa ota tulta. Seistään jalkakäytävällä Säätytalon edessä Helsingin Kruununhaassa, seuraava tapaaminen ministeriössä Katajanokalla painaa päälle, mutta virka-autoa ei näy missään. Ulkomaankauppa- ja kehitysministe...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Ministeri (tai toimittaja) kehuu hallitsevansa numerot. Ilmastopolitiikasta sitä ei kyllä havaitse.

Noin niin kuin ensiksi: Suomen ei pitäisi eikä tarvitsisi hötkyillä ilmastoasioissa. Numeroina: Suomen hiilidioksidipäästöt ovat tuhannesosa globaaleista päästöistä. Tämän tuhannesosan pienenteleminen ei vaikuta ilmastomuutokseen yhtään mitään. Jokaisen numeroita ymmärtävän pitäisi tajuta tämä. Jostain syystä Suomessa näytään kuvittelevan, että juuri me ratkaisemme maapallon (kaikki muutkin) ongelmat. Js että meitä pidetään kaikkialla esikuvana, jota tulee seurata.

Tuosta energiapolitiikasta Mykkäsen visio jäi täysin epäselväksi. Autot siis sähköistetään – mutta mistä se sähkö?

Kivihiilestä luopuminen on Suomen osalta pähkähullua. Saksa lisää hiilen käyttöä enemmän kuin me ehdimme omaamme vähentää. Mitä järkeä? Eikä sitä öljystäkään lle mikään kiire pois. Ehtii myöhemminkin.

Suomessa on kasvanut poliitikkopolvi, joka – sen sijaan, että pitäisi Suomen ja suomalaisten puolta kansainvälisillä foorumeilla – ajaa Suomen taloutta entistä pahempaan jamaan, koska se ei ota huomioon taloudellisia eikä muitakaan realiteetteja. Kansalaiset -(netto)veronmaksajat ennen kaikkea- saavat aina vain raskaamman taakan kannettavakseen. Mutta ainahan verotusta voidaan vielä pikkuisen kiristää ja veropohjaa entisestään laskentaa.

Ja ikävä kyllä kokoomus ja Mykkänen kuuluvat tähän joukkoon