Keittiöfilosofi

Voisiko ruoka olla ratkaisu kaikkiin nykyihmisen ongelmiin, Saku Tuominen pohtii.

Hän 01.11.2019 06:00
Teksti Virpi Salmi Kuvat Marjo tynkkynen
Ruokakirjailija Saku Tuominen ja lehtipersilja.
Ruokakirjailija Saku Tuominen ja lehtipersilja. © Marjo Tynkkynen

Saku Tuomisella on niin paljon asiaa, että hän keskeyttää itse oman lauseensa.

”Siinä on mahtava ihminen, intohimoinen, tarkka ja vaativa”, hän puoliksi kuiskuttaa tervehdittyään Eero Vottosta, yhtiökumppaniaan ja ravintola Palacen keittiömestaria, ja palaa jatkamaan edellistä lausettaan.

”Koulun kehittäminen on elämäntehtäväni, käytän siihen 75 prosenttia ajastani. Ruoka on harrastus, rakas harrastus.”

Rakkaasta harrastuksestaan hän on juuri julkaissut uuden kirjansa Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta (Otava). Se ei ole reseptikirja, kerrotaan kirjan tiedotteessa ja esipuheessa, ja sitä Tuominen korostaa myös nyt. Kirja on eräänlainen hyvän ruoan self help -opas. Tee näin kuin minäkin teen, ja paitsi että syöt hyvin, voit saavuttaa elämässäsi jotain muutakin, kuten tulla onnelliseksi.

Avainsanat
Sisältö